010 Web Fotografie
Image default
Industrie

De meeste gebruikte lijmen

Kindvriendelijke lijm, iedereen gebruikt het en het is onmisbaar in de meeste huishoudens, of je nou secondelijm of houtlijm nodig hebt iedereen gebruikt wel eens lijm. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten lijmen te vinden, maar welke lijmen worden nou het meest gekocht en gebruikt en welke kun jij dus het beste kopen voor jouw klus. Want er zijn heel veel verschillende soorten lijm te koop maar de meesten worden slechts incidenteel verkocht. Dit heeft niet enkel te maken met het feit dat veel mensen niet de perfecte lijm uitzoeken maar ook met het feit dat de meeste lijmen helemaal niet veel van elkaar verschillen.

Op dagelijkse basis gebruikte lijmen

Lijm wordt veel gebruikt, ook in het dagelijks leven in huis. Immers gaan steeds meer spullen tegenwoordig snel kapot en is het dus handig als je iets snel kunt lijmen. Secondelijm is hiervoor veruit de meest gebruikte en waarschijnlijk ook de meeste handige keuze hiervoor. Immers droogt de lijm snel en is deze, mits van goede kwaliteit, erg stevig. Zo kun je dus snel in huis iets lijmen wat gelijmd dient te worden. Want zonder lijm in huis kun je al gauw tegen problemen aanlopen, omwille van het feit dat wanneer iets kapot gaat en je dit snel wilt repareren je zonder lijm niet ver komt. Daarom is secondelijm verreweg de meeste gebruikte huis lijm.

Goedkoopste lijmen voor in huis

Niet alleen zijn de meest gebruikte lijmen vaak alom aanwezig in de bouwmarkt en huis en tuin winkels, ook deze deze lijmen vaak het goedkoopst. Vaak komt dit omdat de lijmen op grote schaal geproduceerd worden, daardoor worden de lijm vaak veelvuldig verkocht en zijn dus ook goedkoop te produceren. Het gaat bij deze lijmen vooral om de secondelijmen, of industrielijmen, deze zijn in de basis hetzelfde, en om knutsel lijmen. Dit zijn de goedkope lijmen die eigenlijk enkel geschikt zijn voor het plakken van papier en dergelijke voorwerpen. Deze zijn door de kwaliteit vaak ook erg goedkoop.