010 Web Fotografie
Image default
Sport

De mooiste voetbalshirts ter wereld

Mooie voetbalshirts & lelijke voetbalshirts, ze komen allemaal voor in de geweldige wereld van de voetballerij. Maar of een shirt nu mooi of lelijk is blijft natuurlijk een persoonlijke mening die niet door iedereen gedeeld gaat worden. Toch ga ik proberen om een aantal mooie voetbalshirts hieronder uit te lichten.

Het uitshirt van AS Roma – Nike (2019-2020)

Normaal gesproken is het thuisshirt van AS Roma misschien wel elk jaar mijn favoriete voetbalshirt. Maar in het jaar 2019-2020 is het uitshirt het shirt wat de show steelt. Het shirt heeft een witte kleur met een schuine bliksemschicht in de AS-Roma kleuren. Als de tegenstanders in de Italiaanse competitie hier niet bang van zijn geworden weet ik het ook niet meer.

Het thuisshirt van Inter Milan – Nike

Nogmaals een Italiaans shirt, dit keer het zwartblauwe gestreepte thuisshirt van Inter Milaan. Als je aan deze club uit Milaan denkt, denk je automatisch aan dit prachtige voetbalshirt dat al jaren vergezeld wordt door sponsor Pirelli. Nederlands zien in dit shirt nog steeds de herinneringen oprijzen van Wesley Sneijder, die in dit shirt misschien wel zijn beste tijd van zijn carrière kende.

Het thuisshirt van Real Madrid – adidas (2019-2020)

Het maagdelijk wit van Real Madrid kan in dit rijtje absoluut niet missen. Het voetbalshirt straalt pure koninklijkheid uit en ik denk dat wanneer je als uit-team aankomt in het Estadio Santiago Bernabéu je al met 0-1 achtersta als Real Madrid met dit tenue het veld betreedt. Het shirt van het jaar 2019-2020 is naar mijn mening het mooiste Real Madrid shirt ooit met de gouden details.

Uitshirt FC Barcelona – Nike (2019-2020)

Het uitshirt van Barcelona kan je lelijk of mooi vinden maar de gedachte achter het shirt zal iedere Nederlander tevredenstellen. Het shirt is namelijk een ode aan Johan Cruijff en het uitshirt wat hij is de jaren 70 droeg. Het shirt is geel van kleur en heeft een traditionele blauw-rood band schuin door het shirt lopen. Het uitshirt wordt nu door Frenkie de Jong en zijn teamgenoten gedragen.

Thuisshirt Brazilie – Nike

Als er een voetbalshirt is wat de harten van menig voetballiefhebber sneller laat kloppen, dan denken we aan het kanariegele shirt van Brazilie. Prachtige voetballers hebben hun ‘samba’ kunsten laten zien in dit geweldige shirt. Denk bijvoorbeeld aan Socrates, Pele, Ronaldo Lima, Romario en Ronaldinho. Misschien wel het mooiste van het Braziliaanse shirt is dat ze mogen spelen met 5 sterren op de borst, als je daar als Braziliaan niet trots op bent dan weet ik het ook niet meer.

Thuisshirt West Ham United – Umbro

Als fan van West Ham United is het geen straf om elk jaar geld uit te geven in de fanshop om het nieuwe thuisshirt van West Ham te kopen. De kleuren van het shirt zijn Claret en Blue.