010 Web Fotografie
Image default
Hobby en vrije tijd

De rol van de Zon in de astrologie

De zon is de koning in het planetaire stelsel en vertegenwoordigt de vader en het mannelijke kind in de geboortekaart. Het is de secundaire betekenis voor de echtgenoot, heerser van het Leeuw-zonneteken en de heer van de oostelijke richting. De kleur is rood, metaal is goud en edelsteen is robijn. Het is een malefische planeet vanwege zijn warme en droge aard. In de Vedische astrologie wordt echter gezegd dat de sterke positie van de Zon in de geboortekaart de schadelijke effecten in de geboortekaart kan minimaliseren. Zoals we weten, draaien alle planeten rond de zon in het zonnestelsel, wat het belang en de kracht van de zon in de geboortekaart en het planetaire systeem toont. De zon geeft ons leven en vitaliteit omdat het het spijsverteringsstelsel regelt dat voedsel verschaft. De zon vertegenwoordigt ook de actie; men kan dromen van de duizend dingen, maar het is alleen de zon die jouw handelwijze zal bepalen. De zon blijft een maand in elk zonneteken en duurt een jaar om een ronde van alle twaalf zonnetekenen te voltooien.

Professioneel gezien betekent de zon de regering, bureaucraten, politici, artsen, politie en hoge administratieve posities in de geboortehoroscoop.

Persoonlijk vertegenwoordigt het zelfvertrouwen, moed, ambitie en leiderschap in iemands karakter. Het betekent ook werkgelegenheid, erfenis, comfort, fortuin, hoger onderwijs en spiritualiteit. De zon maakt een persoon moedig en geeft bestuurlijke vermogens.

Een zwakke zon in de geboortehoroscoop kan echter hoofdpijn, spijsverteringsstoornissen, hartproblemen, hoge bloeddruk en zwak zicht veroorzaken. Het individu slaagt er meestal niet in om dingen te bereiken met een zwakke zon in de geboortekaart. Dit zal de frustratie vergroten en de persoon egocentrisch maken. Rubijn kan worden gedragen om de beste resultaten van de zon te verkrijgen.

Het volgen van Vedische rituelen wordt aanbevolen om de nadelige gevolgen te minimaliseren of de goede effecten van de zon te vergroten.

Bied rode kleur kleding aan de arme mensen.
Geef indien mogelijk wat goud of koper aan een behoeftige persoon.
Voed de arme mensen.
Bij zonsopgang giet je vers water voor de zon en chant je de mantra’s zodat het naar het gebed luistert en zijn genade schenkt.

Deze rituelen worden meestal uitgevoerd op zondag om het maximale voordeel te behalen. Ten slotte moet men een geleerde astroloog raadplegen als de zon is getroffen in je horoscoo.

https://horoscoop.jouwweb.nl/