010 Web Fotografie
Image default
Digitale fotografie

Een echtscheiding

Vaak zorgt een echtscheiding voor een moeilijke periode voor beide kanten, maar zeker ook voor de eventuele kinderen. Vaak loopt de scheiding vloeiend en werken beide kanten mee, maar soms is er een vechtscheiding en wordt er veel ruzie gemaakt. In dit geval is het verstandig een scheidingsbemiddelaar in te schakelen. Deze tussenpersoon probeert de ruzie te vermijden en zorgt ervoor dat de scheiding vloeiend verloopt. Denk hierbij aan alimentatie, de verdeling van alle gezamenlijke bezittingen, etc.

Een scheidingsbemiddelaar is vaak gespecialiseerd in familierecht. Dit houdt in dat deze persoon precies alle regels en wetten kent rondom alle zaken in het familierecht. Het familierecht is echter veel breder dan slechts echtscheidingen. Het familierecht bevat alle zaken rondom relaties tussen mensen. Voorbeelden hier van zijn internationale relaties, wat er moet gebeuren voor de geboorte van een baby en dus ook echtscheidingen vallen onder het familierecht.

Als de scheiding uitloopt in een grote ruzie is het mogelijk dat er om een bepaalde reden een rechtszaak aangevraagd wordt. Hierbij is het voor beide kanten verstandig een advocaat in te schakelen. Ook in deze sector zijn er personen die gespecialiseerd zijn in familierecht, ook wel mediaton genoemd. Deze personen zullen hun klanten verdedigen tijdens de rechtszaak en trachten om ervoor te zorgen dat hun cliënt de zaak wint. Het investeren in een goede advocaat is niet onverstandig, omdat dit je kansen om de rechtszaak te winnen zal vergroten.

Het belangrijkste advies is echter niet om je te richten op rechtszaken en tussenpersonen, maar om te proberen de problemen zelf op te lossen, en dan het liefst op een vloeiende manier. Wanneer de scheiding fijn verloopt zullen de kinderen ook het minste moeilijkheden ondervinden, terwijl zij zich bij een vechtscheiding waarschijnlijk terug zullen trekken en niet goed zullen weten wat ze met hun gevoelens aan moeten.

 

http://ebhlegal.nl