010 Web Fotografie
Image default
Digitale fotografie

Inspiratie voor een toilet inrichting

Het kan een hele uitdaging zijn: een klein toilet leuk inrichten. Maar, met passen en meten, slim gebruik van onmisbare onderdelen (Geberit toiletonderdelen) én oog voor detail is dit zeker mogelijk. Hoe? Ontdek dat in dit blog vol klein toilet inspiratie!

Inspiratie doe je op

De basis van iedere toiletruimte, groot of klein, ligt bij de tegels. Niet iedereen staat er bij stil dat de tegels een grote impact hebben op de ruimte. Om de kleine toiletruimte groter te laten lijken, zijn grote tegels de beste keuze. Zorg ervoor dat je weinig voegen en lijnen laat zien, want dit zorgt voor een rustige uitstraling. Hoe drukker de uitstraling, hoe kleiner het toilet lijkt. Ook de plaatsing van de tegels heeft invloed op het groter laten lijken van de ruimte. Heb je een toilet met een laag plafond? Plaats dan de tegels in de lengte, om de hoogte te accentueren. Liggende tegels creëren een breder effect en zijn ideaal voor een smal toilet. Extra leuk: stem de kleur en/of het motief van de toiletbril af op de tegels!

Kijk om je heen

Heb je al wel eens gedacht aan een inbouw toilet? Hiermee creëer je een chique uitstraling (zeker met bijpassende toiletbril!) én bespaar je een hoop ruimte voor bijvoorbeeld het toevoegen van accessoires. Pas hier wel mee op: door toevoeging van overbodige accessoires lijkt het toilet nog kleiner. Wil je toch accessoires toevoegen? Zorg er dan voor dat deze bijdragen aan de functionaliteit van de ruimte, zoals bijvoorbeeld een zwevende plank om toiletrollen op te zetten.

Een wc hoort fris te zijn

Natuurlijk is het optimaal gebruik maken van de beperkte ruimte essentieel. Speciaal voor kleine toiletruimten zijn er ondiepe inbouwreservoirs (ook voor een inbouw toilet) ontworpen. Deze hebben smalle bedieningsplaten, die perfect afgestemd zijn voor een beperkte ruimte. Nóg meer ruimte besparen? Combineer het inbouwreservoir en Geberit toiletonderdelen dan met een compact wandcloset.

Tot slot: met slimme ideeën is het groots inrichten van ‘het kleinste kamertje’ helemaal niet moeilijk. Hopelijk heb je na het lezen van dit blog genoeg klein toilet inspiratie opgedaan!

https://sanikoning.nl