010 Web Fotografie
Image default
Dienstverlening

Een hardcover boek drukken op maatschappelijk verantwoorde wijze

Net zoals vele andere specialismen krijgt ook het drukken van een hardcover boek vandaag de dag te maken met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zeker in de drukkerijwereld valt op dat gebied veel winst te behalen. De Beste Boekdrukkers is zich daarvan bewust. Deze drukkerij werkt enkel samen met Europese drukkerijen die zich inzetten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Duurzaamheid komt als rode draad terug binnen verschillende fasen van het drukken van een hardcover boek: de inkoop, de productiemethoden en het energieverbruik.

Duurzaam geproduceerd papier en milieuvriendelijke inkt

Een drukkerij gebruikt grote hoeveelheden papier. Daarom is het des te belangrijker om ervoor te zorgen dat dit papier op een verantwoorde manier wordt geproduceerd. Wilt u als klant een hardcover boek drukken? Overlegt u dan met De Beste Boekdrukkers over gecertificeerde papiersoorten. Naast de aandacht voor de afkomst van het papier, bestaat deze er ook voor de inkt. De drukkerijen waarmee De Beste Boekdrukkers samenwerkt, gebruiken voor het grootste deel inkt op basis van plantaardige olie in plaats van minerale olie. Dit is milieuvriendelijker omdat het minder organische oplosmiddelen bevat.

Biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal voorkomt onnodig afval

Zoals u weet kan De Beste Boekdrukkers uw hardcover boek drukken, maar wist u ook dat de drukkerij u kan helpen bij de distributie ervan? Bij deze distributie wordt er enkel biologisch afbreekbaar plastic gebruikt. Voor de vervaardiging van biologisch afbreekbaar plastic zijn geen fossiele grondstoffen nodig. In plaats daarvan worden hernieuwbare grondstoffen gebruikt. Het drukken van een hardcover boek levert uiteraard ook het nodige afval op. De drukkerijen waarmee De Beste Boekdrukkers samenwerkt, springen voorzichtig om met inktafval en scheidt ook al het overige afval.

Een drukkerij met een visie op de lange termijn

Laat u uw boek met harde kaft drukken bij deze drukkerij? Dan klopt u aan bij een bedrijf dat een lange termijnvisie heeft. De drukkerij is zich bewust van de voetdruk die het werk op de aarde achterlaat en laat milieubescherming actief onderdeel uitmaken van het bedrijfsbeleid. Duurzaamheid is terug te vinden in elk aspect van het gehele proces, zodat De Beste Boekdrukkers topresultaten met een groen karakter neerzet.

https://www.debesteboekdrukkers.nl/