010 Web Fotografie
Image default
Woningen

Een luxe vinylvloer installeren: hier moet je op letten

Er is veel dat u moet weten als het gaat om het leggen van vloeren. Omdat luxe vinylvloeren steeds populairder worden vanwege de grote vraag naar waterdichte vloeren en het beruchte eenvoudige installatieproces, dachten we dat het een slim idee zou zijn om een beetje inzicht te geven in het installatieproces.

Let op onvoorziene kosten

Zoals altijd wil je, voordat je aan een huisverbeteringsproject begint, een budget voor jezelf maken waar je je aan kunt houden. Er zullen voor de hand liggende kosten zijn zoals gereedschap en materialen, maar sommige andere kosten komen misschien niet meteen bij u op, zoals het verwijderen en afvoeren van uw oude vloer. 

Er kunnen zich problemen voordoen die u pas kunt zien als het project is gestart, zoals een ondervloer die gerepareerd moet worden voordat een nieuwe vloer kan worden gelegd. Zaken als het verplaatsen van meubels kunnen u geld kosten, tenzij u daar zelf voor kunt zorgen. We zijn de gekste zaken tegengekomen, zo zijn we huishoudens tegengekomen die na verloop van tijd waren uitgekeken op de vloer en hierdoor kiezen voor het verven van je laminaat vloer. Bespaar jezelf de tijd en moeite, dit werkt niet.

Wanneer u berekent hoeveel vloerbedekking u nodig heeft, moet u rekening houden met meer dan de vierkante meters die u hebt gemeten. Dit dekt u in het geval van een defect aan de vloer, fouten bij de installatie of vervangingen die u in de toekomst mogelijk moet doen.

Vinyl vloer zelf of laten leggen

De installatie kan per type luxe vinylvloer verschillen. Zorg ervoor dat u de productpagina van de stijl waarin u geïnteresseerd bent, bekijkt om te zien wat er in de details wordt vermeld. We raden ten zeerste aan om een bekwaam installatieteam in te huren om uw luxe vinyl installatie uit te voeren, aangezien zij bekend zijn met onze merken en producten. DIY-installatie kan lastig zijn en kan ervoor zorgen dat uw vloeren buiten de garantie vallen.

Sommige luxe vinylvloeren worden geleverd met een zelfklevende laag die je eraf haalt en vervolgens de vloerbedekking plakt waar je hem wilt hebben. Dit klinkt eenvoudig, maar pas op voor luchtbellen die kunnen ontstaan als het vinyl tijdens de installatie niet glad wordt gelegd. 

Andere stijlen kunnen worden geleverd met een vergrendelingssysteem, waarbij elke tegel of plank in elkaar klikt en het vinyl boven uw ondervloer komt te zitten. In andere gevallen wordt de vinylvloer gewoon rechtstreeks op de ondervloer gelijmd, wat mogelijk een beetje rommelig kan worden.

Kies een degelijke ondervloer

Bij het installeren van nieuwe luxe vinylvloeren moet je altijd een ondervloer onderzoeken. Een ondervloer kan helpen om kleine defecten in uw ondervloer glad te strijken, demping toe te voegen aan uw nieuwe vloer, geluid te dempen en als vochtbarrière te fungeren. Er zijn veel verschillende soorten ondervloeren, dus zorg ervoor dat je er een vindt die compatibel is met het luxe vinyl dat je installeert.

Als je vastbesloten bent om deze vloer zelf te maken, raadpleeg dan de garantie gids van je vloer om er zeker van te zijn dat je de vastgestelde richtlijnen volgt en je vloeren niet beschadigt tijdens het proces. Er zijn enkele gereedschappen en materialen die je nodig hebt om de meeste vloer installaties te voltooien – in de eerste plaats een goed paar kniebeschermers. 

Je zult daar een tijdje zijn, en het kan ongemakkelijk worden. Kniebeschermers besparen u wat pijn. Je hebt waarschijnlijk ook een meetlint, een verstekzaag, decoupeerzaag, een mes, een hamer, een trekker, een richtliniaal, een tapper en afstandhouders nodig.

Het type installatie is een belangrijke factor bij het bepalen of dit een project is dat u zelf kunt uitvoeren of dat u een professional moet inhuren om uw luxe vinylvloeren te installeren. Je moet ook nadenken over de grootte van de kamer die je opnieuw doet. De foutmarge is veel groter in een eetkamer of keuken dan in een kast of wasruimte.

 

https://vloerenbaas.nl