010 Web Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Goedkoop je huis opknappen doe je zo!

Iedereen kent het wel, je wilt je huis opknappen. Helaas is dit vaak best duur en kost het veel tijd en werk. Je kunt je huis ook goedkoop opknappen. Je kunt je huis ook verven en bijvoorbeeld een bank laten stofferen. In dit artikel geven we je een paar tips om je huis goedkoop op te knappen.

 

Bank vernieuwen

Soms wil je gewoon iets anders en ben je even klaar met de kleur of het materiaal van je bank. Je kunt je bank dan makkelijk vernieuwen door hem opnieuw te stofferen. Je kunt dit zelf doen of het bijvoorbeeld door een bedrijf laten doen. Als je dit zelf wilt doen moet je zorgen dat je goed weet hoe de bank er van tevoren uitzag. Maak er bijvoorbeeld een foto van. Hierna kun je gaan kiezen hoe je vernieuwde bank eruit gaat zien. Je kunt namelijk een hele nieuwe kleur of een nieuw soort materiaal kiezen. Om het jezelf niet te moeilijk te maken kun je de oude stof van de bank bewaren en het als een soort mal voor de nieuwe stof gebruiken. Als je dit gedaan hebt ben je klaar en heb je een gehele vernieuwde bank, naar je eigen smaak.

 

Deuren beu

Als je je saaie deuren beu bent, kun je deze makkelijk opknappen met een likje verf. Zo hoef je niet veel geld uit te geven aan een nieuwe deur, maar maak je hem gewoon wat vrolijker met een beetje verf. Je kunt ervoor kiezen om de deur in dezelfde kleur te verven als je muur. Zo valt de deur niet te veel op. Weer een goede en goedkope tip om je huis net iets leuker te maken.

 

Groen in huis

Planten kunnen je opvrolijken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een bloemstukje te kopen, maar het is ook leuk om er zelf op uit te gaan en zo je eigen stukje samen te stellen. Dit kun je bijvoorbeeld samen met je kinderen doen. Zo hebben zij ook nog wat inspraak in het interieur. Daarnaast is deze tip ook nog eens helemaal gratis en heb je een gezellige dag met je gezin.

 

Creaties op je muren

In plaats van verven kun je natuurlijk ook een muurschildering maken op je muur. Je muur wordt hierdoor iets vrolijker. Het is ook nog een leuke bezigheid. Is je kind net bezig met het leren van letters? Maak dan bijvoorbeeld een leuke muurschildering met het alfabet. Als je van dieren houdt kun je ook een muurschildering maken van bijvoorbeeld een olifant of een zebra. Dit vrolijkt je huis direct op.

 

Genoeg tips om mee aan de slag te gaan. Je huis goedkoop opknappen hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn. Het zijn makkelijke veranderingen, zo vrolijk je je huis op en beleef je misschien ook nog een leuke dag.