010 Web Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Een tuinhuis met overkapping als blikvanger in je tuin

Wanneer je tijdens de zomermaanden in je tuin wil genieten, heb je een plaats nodig waar je, als het erg warm is, uit de zon kunt gaan zitten. Is je tuin groot genoeg, dan kun je daarvoor een tuinhuis gebruiken die van een overkapping is voorzien. Je moet ervoor zorgen dat  ook onder de overkapping een goede vloer aanwezig is, zodat je tuinmeubelen stevig staan. Het is ook belangrijk dat de ruimte onder de overkapping groot genoeg is. Je moet vooraf bekijken wat voor tuinhuis met overkapping je wil hebben. Bereid je daarom goed voor wat je wil en kijk dan eerst op de website van Tuinartikelenoutlet. Je zult zien dat de keus erg groot is. Heb je er een gevonden die je wil hebben, dan kun je deze bestellen.

 

Tuinhuis met overkapping

Om te beginnen moet je uitgaan van een goede basis en dat is de fundering. Wanneer deze namelijk niet goed is, kun je veel ellende verwachten. Er kunnen achteraf problemen ontstaan met het sluiten van de ramen en deuren. Er kunnen verzakkingen optreden, waardoor er op den duur een scheefstand kan ontstaan.  

Je kunt het beste uitgaan van een betonfundering. Dat kun je zelf doen, maar ook kunnen laten doen door  https://tuinartikelenoutlet.nl/. Onder je beton moet je een waterdichte folie gebruiken. Je kunt beton met staalvezels toepassen. De dikte van het beton moet ongeveer 15 cm zijn. Maak voor het storten van je beton een houten bak die de vorm heeft van het tuinhuis met overkapping. Zorg dat de maten van het beton overeenkomen met de overkapping en je tuinhuis. Kloppen de maten niet precies met de door jou uitgekozen overkapping met tuinhuis, dan kan dat bij het plaatsen problemen opleveren.

Je moet het fundament ongeveer 1 cm kleiner maken dan de overkapping met tuinhuis. Daardoor zal het geheel een beetje over de fundering uitsteken. Het regenwater zal dan niet onder de eerste wandbalklaag lopen. Hierdoor zal het rotten van het hout worden tegengegaan. Let ook op de erfafscheiding. U moet geen problemen krijgen, omdat de overstek van het dak niet op de grond van de buren komt.

Een Douglas tuinhuis

Door de vele voordelen die het douglas hout heeft, worden tuinhuizen en overkappingen vaak van douglas hout vervaardigd. Een douglas tuinhuis heeft een warme kleur. Het heeft een gelere kleur dan vurenhout en zal na jaren een beetje verkleuren. Het krijgt soms een grijstint. Wil je de oorspronkelijk kleur behouden, dan kun je het bewerken met douglas hout beits. Douglas hout wordt vooral gebruikt vanwege zijn duurzaamheid. Er wordt vaak kernhout gebruikt dat veel hars bevat. Dit wordt hard waardoor schimmels veel minder kans krijgen. Het zal daardoor niet snel rotten. Het heeft een duurzaamheidsklasse 3. Hoe hoger het getal (schaal 1 tot 5) hoe minder het hout kan tegen de invloeden van buitenaf.

Door het kiezen van een tuinhuis dat voorzien is van een overkapping zult u heerlijk kunnen genieten tijdens de zomermaanden. Door een terrasverwarming te gebruiken bij je lounge gedeelte, kun je tijdens de wat koelere avonden heerlijk buiten genieten met vrienden en kennissen.  

https://tuinartikelenoutlet.nl/