010 Web Fotografie
Image default
Groothandel

Een urn kopen bij Engraved: wat zijn de mogelijkheden?

Het overlijden van een dierbare is een moeilijke tijd. Er zijn veel dingen die geregeld moeten worden, waaronder de keuze voor een urn. Een urn is een vaas waarin de as van de overledene wordt bewaard. Er zijn veel verschillende soorten urnen verkrijgbaar, dus het kan lastig zijn om een keuze te maken. Maar wat zijn de mogelijkheden bij een urn kopen?

Soorten urnen

Er zijn veel verschillende soorten urnen verkrijgbaar. Urnen kunnen worden ingedeeld in twee hoofdgroepen: traditionele en moderne urnen.

Traditionele urnen

Traditionele urnen hebben een klassieke vorm, zoals een peervorm, ovaal of rechthoek. Ze zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout, marmer of brons.

Moderne urnen

Moderne urnen hebben een meer eigentijdse vorm. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals glas, keramiek, kunststof of metaal.

Waar een urn kopen?

Er zijn veel verschillende plekken waar je een urn kunt kopen. Urnen zijn verkrijgbaar bij uitvaartondernemers, begrafenisondernemingen en online winkels.

Bij een uitvaartondernemer of begrafenisondernemer kun je terecht voor een breed assortiment urnen. Je kunt hier ook advies krijgen over de verschillende mogelijkheden.

Online kun je een ruime keuze aan urnen vinden. Je kunt hier ook prijzen vergelijken en reviews lezen.

Tips voor het kiezen van een urn

Bij het kiezen van een urn zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden.

  • De vorm en het materiaal

De vorm en het materiaal van de urn zijn vooral een kwestie van smaak. Kies een urn die je mooi vindt en die bij de overledene past.

  • De grootte

De grootte van de urn is afhankelijk van de hoeveelheid as die je wilt bewaren. De as van een volwassene neemt ongeveer 3 liter ruimte in beslag.

  • De prijs

Urnen zijn er in verschillende prijsklassen. De prijs is afhankelijk van het materiaal, de vorm en de grootte van de urn.

  • De plaatsing

Ga je de urn thuis bewaren, dan is het belangrijk om te kiezen voor een urn die past bij de inrichting van je huis. Ga je de urn begraven, dan is het belangrijk om te kiezen voor een urn die geschikt is voor buitengebruik.

Neem je tijd

Het kopen van een urn is een belangrijke beslissing. Het is belangrijk om de tijd te nemen om een urn te kiezen die bij je past en bij de overledene.

https://engraved.nl/product/urnen/