010 Web Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Folie tegen schitteringen

Ook in de winter kun je thuis last van schitteringen krijgen. Schitteringen zorgen er bijvoorbeeld voor dat je je beeld op de tv veel minder goed kunt zien. Het kan heel vervelend zijn, daarom zijn veel mensen altijd op zoek naar een oplossing voor dit probleem. Wij hebben de oplossing! Namelijk folie tegen schitteringen. Als je dit raamfolie op je ramen plakt zult je in veel mindere mate last hebben van fel licht en lichtschitteringen. Niet elk raamfolie beschermt tegen schitteringen. Hiervoor heb je echt getint raamfolie nodig!

Raamfolie tegen schitteringen

Het raamfolie tegen schitteringen kun je vinden onder de noemer zonwerend raamfolie. Dit folie is wat getint en hierdoor houdt het niet alleen de zon tegen maar zorgt het ook dat fel licht geminimaliseerd wordt. Het werkt een beetje als een zonnebril. Deze hebben vaak ook een donkere tint. Er zijn verschillende gradaties verkrijgbaar. Zo hebben je folies met een hele donkere tint en folies met een wat lichtere tint. Welke voor jou geschikt is, hangt geheel af van wat je ermee wilt bereiken. Hoe donkerder het folie, hoe meer effect tegen schitteringen, maar hou er dan ook wel rekening mee dat ‘t thuis wat donkerder wordt.

HR ramen blinderen

Heb jij HR ramen? dan kun je niet zomaar je ramen blinderen. Dit kan namelijk breuk veroorzaken. Wees dus altijd voorzichtig. Om voor veilig folie te kiezen moet je HR raamfolie kopen. Dat folie is speciaal gemaakt voor hr glas en zorgt ervoor dat het raam niet breekt, ook niet bij extreme warmte van de zon. HR folie is over het algemeen wel wat duurder, maar een gebroken ruit levert je nog veel meer kosten op. Dus be smart en koop wel het juiste folie voor het juiste raam.