010 Web Fotografie
Image default
Bedrijven

Wat kunt u doen wanneer de bank uw huis wilt verkopen

Bank wil huis verkopen via de openbare verkoop

De bank is van plan uw huis te verkopen via de openbare verkoop, omdat u bijvoorbeeld voor langere tijd de lopende hypotheekrekening niet betaald hebt. Maar mag dit wel? Wanneer dit eenmalig gebeurt, heeft de bank nog niet het recht om uw woning aan te bieden op de openbare markt. Echter wanneer de eerstvolgende maand ook niet aan deze verplichting voldaan wordt, zal de bank wel de keuze maken om uw woning aan te bieden op de executieveiling. Dit is iets wat u natuurlijk wilt voorkomen. Het is tevens niet de meest gunstige situatie om in terrecht te komen. Daarom kunt u tot aan de dag van de veiling uw woning nog verkopen aan een andere partij. Het makkelijkste is om in deze situatie uw woning te verkopen aan een vastgoedmakelaar als Sons Real Estate. Wij zorgen namelijk voor een snelle verkoop, waardoor u er verzekerd van bent dat uw woning voor de datum van de veiling verkocht is. U kunt zich bij ons aanmelden om een gratis en vrijblijvend bod aan te vragen.

 

Wanneer is er sprake van openbare verkoop

Openbare verkoop is de onvrijwillige verkoop van een woning. Dit gebeurt wanneer de eigenaar van deze woning niet in staat is zijn verplichtingen na te komen, namelijk het maandelijks betalen van de hypotheeklening. Voor dat dit gebeurt zal de bank echter eerst wel een procedure doorlopen. Zo wordt eerst een brief gestuurd met een nieuwe betalingstermijn. Hierna wordt telefonisch contact opgenomen. Pas wanneer de bank hierna nog steeds geen gehoor heeft gekregen, zal de deurwaarde ingeschakeld worden. Dit leidt uiteindelijk tot een verkoop van de woning op de executieveiling.

 

Openbare verkoop voorkomen

Natuurlijk wilt u het niet zo ver laten komen dat uw woning verkocht gaat worden door de bank middels openbare verkoop. Echter is dit niet altijd te voorkomen. Verkoop van een woning via de openbare verkoop is namelijk niet de ideale situatie. Om deze reden kunt u beter de woning tussentijds verkopen aan een vastgoedmakelaar. Hier heeft u tot aan de datum van de veiling namelijk nog de kans toe. Bij Sons Real Estate kunt  u uw woning snel en zorgeloos verkopen. Wij kopen woningen aan in alle soorten en staten en bieden u een marktconform bod zonder financiering voorbehoud. Op deze manier bent u verzekerd van een directe verkoop. Bij het kiezen voor ons vermijdt u de stress die een executieverkoop met zich meebrengt.

http://sonsrealestate.nl/