010 Web Fotografie
Image default
Zorg

Geef je spieren een wake-up call met dry needling in Kampen

Triggerpoint dry needling is een procedure waarbij een fijne naald of acupunctuurnaald in de huid en spieren wordt ingebracht. Het is gericht op triggerpoints, gevoelige plekken in de spieren die geassocieerd zijn met een overgevoelige voelbare knobbel in een strakke band. Dry needling in Kampen kan dry needling uitvoeren in de knobbels in de spieren. De dry needling wordt uitgevoerd op oppervlakkig of diep niveau in het weefsel.

Dry needling

Oppervlakkige dry needling in Kampen is het inbrengen van naalden tot 5 tot 10 millimeter boven een triggerpoint gedurende 30 seconden. Het niveau van de respons en reactie bepaald op de naald voldoende was om de pijn te verlichten. Is het nog niet genoeg, dan zal dry needling in Kampen naar behoeft een nieuwe naald in het triggerpoint plaatsen. De bedoeling van de behandeling met dry needling in Kampen is het verlichten van de pijn en het verwijderen van de knobbel in de triggerpoint. Door met een droge naald, dry needling in de knobbel te drukken, ontspant de spier en verdwijnt de knobbel. Actieve triggerpoints kunnen spontaan lokale of doorverwezen pijn veroorzaken. Ze veroorzaken spierzwakte. Latente triggerpoints veroorzaken geen pijn tenzij ze worden gestimuleerd. Zowel actieve als latente triggerpoints veroorzaken spierspanningen en hebben behoefte aan een ontspanning bij dry needling in Kampen.

Strakke spieren

De vorming van triggerpoints wordt veroorzaakt door het creëren van een strakke band in de spier.

Aanvankelijk worden strakke banden geproduceerd als een normale bescherming van de spier.  Er is minder bloedstroom in de spier wanneer er een triggerpoint in de weg zit. Dry needling Kampen kan je helpen van deze triggerpoint af te komen en je pijn te verlichten. Door de dry needling in Kampen zal je bloed weer gaan stromen en zal de spier ontspannen. Dry needling heeft een positief effect op je spieren en geven de spieren even een wake-up call.