010 Web Fotografie
Image default
Banen en opleidingen

Professionele outplacement en loopbaanbegeleiding

Outplacement staat voor begeleiding van werk naar werk. Je krijgt ermee te maken wanneer je om een bepaalde reden je baan verliest of dreigt te verliezen. Alhoewel je als werknemer vanzelfsprekend liever niet te maken krijgt met outplacement, kan een hierin gespecialiseerd bureau je tot in de puntjes begeleiden. Vaak is het resultaat zelfs een baan waarbij je nog tevredener bent dan bij degene die je recent bent kwijtgeraakt. Outplacementbureau Carrièrepoort is een specialist in het begeleiden van werknemers én werkgevers en zorgt voor de juiste loopbaanbegeleiding.

Wat is een transitievergoeding precies?

Wanneer je wordt ontslagen, ontvang je van je werkgever een transitievergoeding. Deze regel gaat op wanneer je twee jaar of langer in (vaste of tijdelijke) dienst bent geweest. De beëindiging van het dienstverband moet daarbij op initiatief van je werkgever zijn gebeurd. Transitievergoeding kun je gebruiken voor bijvoorbeeld scholing, zodat je de overstap naar een andere baan makkelijker kunt maken. In uitzonderlijke gevallen kan van een transitievergoeding sprake zijn wanneer je zelf het initiatief tot beëindiging van het dienstverband hebt besloten. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je maandsalaris en het aantal dienstjaren.

Transitie bij reorganisatie

Transitiekosten zijn dus kosten die worden gemaakt om werkloosheid te voorkomen of de periode van werkloosheid zoveel mogelijk te beperken. Veel werkgevers maken in het geval van een reorganisatie een sociaal plan, waarin bijvoorbeeld staat beschreven welke medewerkers er moeten vertrekken en of er mogelijkheden tot outplacement bestaan. De wettelijke transitievergoeding is eigenlijk een minimumregeling, zodat een sociaal plan aanvullende regelingen kan bieden. Werk je bij een groot bedrijf, dan is de kans groot dat het met een bureau samenwerkt die hierin gespecialiseerd is.

Kies zelf een geschikt outplacementbureau

Biedt het sociaal plan van jouw werkgever je een outplacementtraject aan, maar kies je liever zelf een bureau voor loopbaanbegeleiding? Dan kun je je transitievergoeding laten uitbetalen, zodat je daarna vrij bent om het voor outplacement in te zetten. Denk je ook na over het volgen van een opleiding? Maak van het traject dan ook gebruik om met een professional na te gaan wat zijn vruchten het meest zal afwerpen. Bij Carrièrepoort kijken ze samen met jou welke baan het beste bij je past. Door hun jarenlange ervaring in loopbaanbegeleiding zit je bij hen helemaal goed.