010 Web Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Het grote verschil tussen houtskool en briketten

Het grote verschil tussen houtskool en briketten

Barbecueën op een houtskool barbecue is razend populair. Van de rokerige smaak die de barbecue af geeft tot het gezellig en lang tafelen met vrienden en familie. Dat barbecueën leuk is is wel zeker, maar geef jij de voorkeur aan kolen of toch aan briketten? Beide soorten kennen zo hun eigen voor- en nadelen. Ben jij benieuwd wat die punten zijn? Lees dan snel verder!

 

Barbecueën op houtskool

Zoals de naam al verklapt bestaat houtskool volledig uit hout. Dat zorgt ervoor dat het snel ontbrandt en een zeer hoge temperatuur bereikt. Dat heeft een snelle werking op het vlees of de groente die je wilt grillen. Bij houtskool worden er geen chemicaliën toegevoegd zoals bindmiddelen of opvulmiddelen. Dat tast de keramische laag aan de binnenkant van de barbecue dus niet aan. Het grillen op houtskool kent ook enkele nadelen. Een voorbeeld hiervan is dat de asdeeltjes die van de kolen afkomen op jouw vlees terecht kunnen komen en dat is als je er te veel van binnenkrijgt niet bevorderlijk voor de gezondheid. Een ander nadeel is dat de kolen als ze hun maximale temperatuur hebben bereikt, ook snel weer in temperatuur dalen. Dat is jammer als je lekker lang wilt genieten van het barbecueën. Gelukkig kun je altijd extra kolen toevoegen, maar die moet je wel eerst aanmaken.

 

Barbecueën op briketten

het hoofdbestanddeel in briketten is ook houtskool. Het houtskool wordt verpulverd en samengeperst met binds- en vulmiddel. Een andere soort kolen die dezelfde werking hebben als briketten zijn kokosbriketten. Het grote verschil is alleen dat het hoofdbestanddeel hierin kokosnoten zijn. Een stuk milieuvriendelijker dus, omdat er geen bomen voor omgehakt worden. Met het gebruik van briketten zorg je ervoor dat de kolen langer op een constante temperatuur blijven. Dit komt goed van pas als je een stuk vlees lang wilt laten garen of roken. Een nadeel van briketten is wel dat het een stuk langer duurt om ze op de gewenste temperatuur te krijgen en ze zullen nooit zo heet worden als de houtskolen.

 

Een houtskoolbarbecue aanschaffen

Beide soorten kolen kennen dus hun voor en nadelen, het is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Ze geven beide de herkenbare barbecue smaak aan het vlees en dat is het belangrijkste. Ben jij opzoek naar een kolenbarbecue? Bekijk het assortiment houtskool barbecues van Maxtotaal! De partij heeft een enorm aanbod als het gaat m barbecues en kunnen jou het beste advies geven!

 

 

https://www.maxtotaal.nl/