010 Web Fotografie
Image default
Auto's en Motoren

Het onderhouden van je auto doe je zo

Hoe kun je jouw auto nu echt goed onderhouden? Naast de onderhoudsbeurten kun je veel zelf doen. Je kunt door goed onderhoud geld verdienen op je auto. Als jij zorgt dat je auto in een goede toestand is, zal die zijn waarde sneller behouden.

Haal je voet van de koppeling

Veel mensen laten hun voet licht op de koppeling liggen tijden het rijden of de koppeling ingedrukt houden voor een rood stoplicht. Hierdoor slijt de koppeling sneller en is deze sneller toe aan vervanging. Een nieuwe koppeling is daarnaast ook niet goedkoop.

Poets je auto regelmatig

De lak van een auto vindt het niet fijn als er bijvoorbeeld vogelpoep opzit. De besjes in vogelpoep gaan in je lak bijten waardoor er lelijke plekken op je lak komen. Zorg er dus voor dat je jouw auto regelmatig poetst en doe dit ook uitgebreid.

Gebruik bijvoorbeeld geen spons, maar een speciale handschoen waar je de auto mee kan poetsen. Daarnaast heb je speciale vezeldoeken om de auto mee te drogen. Zo krijg je geen strepen op je ramen. Het poetsen is niet alleen goed voor je auto, maar hij ziet er ook weer helemaal goed uit!

Geef af en toe flink gas

Bij het rijden in hoge toeren zorg je ervoor dat de filter van je auto schoon wordt gebrand. Dit geldt niet alleen voor diesel auto’s, maar ook voor benzine motors. Voordat je dit doet moet je wel zorgen dat je auto goed op temperatuur is.

Het doen van onderhoudsbeurten

Geef je auto altijd op tijd de onderhoudsbeurt. Dit zal ervoor zorgen dat je auto in topconditie blijft. Olie moet regelmatig worden ververst. Op het moment dat dit niet gebeurt kan je motorblok verbranden en een nieuw blok kost ontzettend veel geld. Kijk dus goed in je autoboekje of in de digitale werkinstructies wanneer je een beurt nodig hebt!

Gerelateerde artikelen

Zeker goed met rijles in Hendrik Ido Ambacht

Gouden tip om te kiezen voor Motorrijles in Rotterdam

Leren en slagen in 1 dag met de theoriecursussen van Gelijk Geslaagd