010 Web Fotografie
Image default
Zakelijk

Locaal beter vindbaar te zijn voor je klanten

Wanneer je een website hebt voor je bedrijf, wil je natuurlijk dat deze goed gevonden wordt. Zo krijg je meer bezoekers, wat uiteindelijk kan leiden tot meer verkoop. Er zijn verschillende manieren om de vindbaarheid van jouw website te verhogen. Wanneer je lokaal beter vindbaar wil zijn, is dit ook belangrijk. Wil je bijvoorbeeld de online vindbaarheid Deventer verbeteren? Hier zijn een aantal manieren voor.

 

Met SEO kom je al een heel eind

Je hebt vast wel eens van SEO gehoord. Dit betekent Search Engine Optimization, oftewel, zoekmachineoptimalisatie. Door de zoekmachine te optimaliseren (Google), komt jouw website sneller in zoekresultaten naar voren. Door dit te optimaliseren kunnen klanten jou beter vinden. Deze optimalisatie kun je zelf uitvoeren, maar het is ook mogelijk om een externe partij in te huren om dit voor jou te regelen.

 

Het start met een zoekwoord analyse

Voordat je de website kunt optimaliseren is het verstandig om voorafgaand een zoekwoord analyse uit te voeren. Hierbij is het belangrijk dat je nagaat op welke woorden je gevonden wilt worden, en wat precies de boodschap van je website moet zijn. Daarbij kun je gebruik maken van een online zoekwoordplanner. Deze tool laat onder andere zien hoe vaak er op een bepaald woord wordt gezocht.

 

Zorg voor relevante teksten op je website

Nadat je de belangrijkste zoekwoorden hebt geselecteerd, kun je beginnen met het schrijven van teksten met deze zoekwoorden. Het is belangrijk om je zoekwoorden zo goed mogelijk in jouw teksten op de website te verwerken. De teksten moeten wel leesbaar blijven en het is niet handig om de zoekwoorden overmatig te gebruiken; dit straft Google namelijk af, waardoor je minder goed gevonden wordt. Kijk dus goed welke teksten een mooie toevoeging kunnen zijn op je website en schrijf de teksten op een mooie en leesbare manier.

 

Connectie met andere bedrijven en sites

Om beter vindbaar te worden kun je ook andere websites naar jouw website laten linken; ook wel linkbuilding genoemd. Waarom dit belangrijk is? Ten eerste zorgt dit voor een hogere bezoekersstroom, omdat ze via de andere website naar jou worden doorgelinkt. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat Google je beter vindbaar maakt. Google neemt namelijk de vermelding van jou link op een andere site mee bij de beoordeling van relevantie in de zoekmachine. Daarbij moet het wel aansluiten bij de onderwerpen die voor je eigen website relevant zijn, want anders kan het weer averechts werken: je vindbaarheid gaat omlaag.