010 Web Fotografie
Image default
Mode en Kleding

Manieren om fietsen in je dagelijkse routine op te nemen

Manieren om fietsen in je dagelijkse routine op te nemen

Fietsen met je kinderen op hun kinderfiets 3 jaar zou een vast onderdeel van je dagelijkse routine moeten zijn. Je kunt dit het beste doen door een lijst te maken van alle plaatsen waar je heen moet. Maak een lijst van deze in volgorde van belangrijkheid en afstand door te beginnen met de dichtstbijzijnde locatie. Schrijf op hoe lang het duurt om er op je fiets te komen en voeg die tijd toe aan je dagelijkse schema. Het is niet onmogelijk om van fietsen en familietijd een onderdeel van je dagelijkse routine te maken. Je hoeft alleen maar prioriteiten te stellen en je tijd verstandig te beheren.

Word lid van een groep

Nu je de basis onder de knie hebt, is het tijd om te gaan fietsen. Neem je dubbele fietstassen ook mee. De gemakkelijkste manier om te beginnen is door een lokale fietsgroep te zoeken. Als je op zoek bent naar iets specifieks, er zijn groepen voor alles, van buiten avonturen met kinderen tot liefhebbers van wielrennen. De meeste van deze groepen gaan op zondag fietsen. Zelfs als je niet specifiek in deze activiteiten geïnteresseerd bent, kunnen ze je helpen bij het zoeken naar een actieve community die je interesses deelt. Die gedeelde interesses kunnen alleen maar leiden tot blijvende vriendschappen.

Begin klein en werk je omhoog

Als je nieuw bent met fietsen, begin dan klein. Dat betekent een korte rit maken en met de fiets de heuvel op lopen. Vervolgens maak je langere tochten en fiets je de heuvel op. Je kunt langzaam meer afstand toevoegen of je snelheid verhogen. Het idee is dat je in de loop van de tijd geleidelijk vooruitgang wilt boeken, zodat je je uithoudingsvermogen en kracht kunt opbouwen voordat je echte uitdagingen op de fiets aangaat. Begin met fietsen voor de lol met vrienden of familieleden met je waterdichte rugtas. Als je je eenmaal op je gemak voelt om dit regelmatig te doen, overweeg dan om het in je dagelijkse routine op te nemen in plaats van overal met de auto naartoe te rijden. Probeer indien mogelijk te fietsen in plaats van ook het openbaar vervoer of taxi’s te nemen. Fietsen bespaart niet alleen geld, maar verbetert ook de gezondheid door elke dag aan lichaamsbeweging te doen.

Maak een schema en houd je eraan

Een schema maken en je eraan houden is de beste manier om fietsen in je dagelijkse routine op te nemen. Stel doelen voor jezelf en werk daar naartoe. Als je op zoek bent naar motivatie, probeer dan ritten te plannen met vrienden of familieleden. Het is leuk om samen nieuwe routes uit te proberen en elkaar verantwoordelijk te houden voor het boeken van vooruitgang waqt die doelen betreft. Het belangrijkste is dat je het leuk maakt. Fietsen door de stad kan net zo eenvoudig zijn als eropuit gaan op je eigen houtje of deelnemen aan groepsritten met anderen. Je hebt er geen speciale uitrusting of training voor nodig. Ga gewoon naar buiten en ga fietsen!.

Neem extra voorzorgsmaatregelen als je met kinderen fietst

Draag altijd een helm. Dit is de belangrijkste stap die je moet nemen als je met kinderen fietst, vooral als je door drukke straten rijdt of in gebieden die gevaarlijker zijn voor fietsers. Draag een fietshelm met vizier voor het kind. Een vizier beschermt hun ogen tegen vuil en andere vliegende voorwerpen die tijdens het fietsen in de buurt van hun gezicht kunnen komen. Let tijdens het fietsen ook op andere fietsers die mogelijk hulp nodig hebben. Het kan een vriend zijn of iemand die verdwaald is en een routebeschrijving naar zijn bestemming nodig heeft.