010 Web Fotografie
Image default
Bedrijven

Een lift om gemakkelijk goederen te kunnen vervoeren

Een goederen lift is in een productiebedrijf een onmisbaar onderdeel van de logistieke keten. Met een lift kun je makkelijk materialen en producten van het ene niveau naar het andere verplaatsen. Medewerkers hoeven niet te sjouwen op trappen wat tijd scheelt en beter is voor hun gezondheid. Bovendien kun je met een toegewijde goederenlift de gewone liften vrijhouden voor personen. Dat klinkt natuurlijk allemaal heel logisch maar wat als je bedrijf in bestaande bouw gevestigd is, en je nu tot de conclusie komt dat je eigenlijk wel een goederenlift kunt gebruiken? Ook voor dit soort situaties is er een oplossing, want er zijn leveranciers van logistieke systemen en lift oplossingen die op maat een goederen lift voor je kunnen inbouwen. 

Wat is de functie van een goederen lift

Een goederenlift is een lift die speciaal is ingericht voor het heffen van goederen. Een lift voor goederen is vaak groter en heeft meer hefvermogen dan een personenlift waardoor je veel goederen tegelijkertijd kunt transporteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervoeren van dozen, machines en volgestapelde pallets. Er bestaan goederenliften die alleen zijn bestemd voor transport van goederen. Een bekend voorbeeld daarvan is een lift die je in grotere huizen wel eens ziet, waar vanuit de keuken eten wordt getransporteerd naar een andere verdieping. Naast liften die alleen bestemd zijn voor goederentransport zijn er ook goederenliften die extra gecertificeerd zijn zodat ook mensen ermee vervoerd kunnen worden. 

De voordelen van een goederen lift

Een goederenlift die op de juiste plaats geïnstalleerd is scheelt ontzettend veel tijd in het productieproces. De goederen kunnen door zo’n lift precies naar de juiste plaats in het bedrijf getransporteerd worden. Heeft je bedrijfspand wel een goederenlift maar niet op de locatie waar je hem graag zou willen hebben, dan zijn er ook bedrijven die helemaal op maat een goederenlift kunnen inbouwen. Zelfs in bestaande bouw kan er snel en zonder een bouwaanpassing een lift worden ingebouwd met een hefvermogen tot zo’n 4500 kilo die op zijn weg omhoog tot zes stops kan maken. Door op de juiste plaats een goederenlift te laten installeren verbeter je de logistieke keten en verkort je de transporttijd binnen het bedrijf.

Zoek je een bedrijf wat op maat een goederen lift kan bouwen?

Wanneer je in je bestaande pand graag een goederenlift zou willen laten installeren kun je daarvoor contact opnemen met Lodige Industries. Dit van oorsprong Duitse bedrijf bouwt al meer dan 70 jaar hefoplossingen en liften, en kunnen verschillende lift oplossingen op maat inbouwen. Kijk voor meer informatie over hun producten en hef oplossingen op hun website.