010 Web Fotografie
Image default
Kunst en Kitsch

Mooiste voorbeelden van street art in Nederland

Ben je al bekend met street art? Street art is graffitiwerk tot kunst verheven. Street art murals vind je vandaag de dag in bijna elke grote stad. Weten waar je de mooiste street art kunt vinden? Lees dan snel dit artikel. Hier bespreken we de mogelijkheden van stad tot stad. Zelf street art laten aanbrengen of meer te weten komen? Contacteer Graffitinetwerk eens.

Verken street art in Utrecht

In Utrecht is op het vlak van street art heel wat te ontdekken. Het fenomeen is de afgelopen jaren in de Domstad in opkomst gekomen, onder meer dankzij kunstenaarscollectief ‘De Strakke Hand’, dat Utrecht onder (strakke) handen neemt. Dit collectief maakt niet gebruik van de traditionele spray cans, maar juist van de kwast. Er zijn zelfs hele street art routes te bekijken.

Street Art in Amsterdam

Ook de hoofdstad zit boordevol street art. Je kunt bijvoorbeeld museum STRAAT op de NDSM (Amsterdam-Noord) bezoeken, dat geheel is gevuld met street art en graffiti. Op deze locatie worden ook verschillende creatieve festivals gehouden. Of breng een bezoek aan de voormalige Lasloods – dat inmiddels tot Rijksmonument gekroond is – en bewonder 153 kunstwerken.

Groningen: street art in het hoge Noorden

Ook in Noord-Nederland valt voldoende te beleven. Je vindt street art kunstwerken met name in het centrum, bijvoorbeeld op de Pelserstraat en op de Rademarkt. Net buiten het centrum vind je het Ebbingekwartier, waar je de beste street art van de stad kunt vinden.

Eindhoven: ook in Oost-Brabant is genoeg te beleven

Kunst op straat vind je in heel Eindhoven wel. Maar er zijn twee epicentrums voor street art te vinden in de stad: Strijp-S (op het oude Philips terrein) en de Berenkuil. In Strijp-S vind je onder meer talloze koffiebars en restaurantjes. Lekker eten, drinken en kunst kijken dus. De Berenkuil is op zijn beurt een grote ondergrondse rotonde die ieder jaar weer van nieuwe kunst wordt voorzien. ‘Step in de Arena’ is een groot Nederlands festival voor street art in Eindhoven.

Breda: street art in de parel van ’t zuiden

Ook Breda is rijk aan street art. Van over heel de wereld hebben kunstenaars de afgelopen jaren Breda in kleuren gehuld. De wandelroutes van ‘Blind Walls Gallery’ voeren je langs alle mooiste kunstwerken die de Bredase binnenstad (en vlak daarbuiten) rijk is. Inmiddels zijn er ruim 80 kunstwerken te vinden in Breda, van groot tot klein, die door heel de stad te vinden zijn.

Gerelateerde artikelen

Fijne en grote schilderijen aanschaffen