010 Web Fotografie
Image default
Industrie

Printen wordt in de toekomst anders

Eerst was het altijd zo dat designs in 2D werden uitgeprint en dit is al redelijk overzichtelijk. Je kan bijvoorbeeld een design van een huis uitprinten op papier en dat het 3D lijkt. Je ziet dan details en het ontwerp is duidelijk. Hiermee kan je aan de slag, maar de toekomst ziet het nog mooier voor zich. Op dit moment zijn er namelijk al 3D printers en hiermee kan je designs nog veel beter zien. Je ziet hiermee mega veel details en je kan hierdoor nog beter inschatten hoe het eruit komt te zien. Het staat namelijk al voor je, maar dan in een kleiner formaat.

Hoe gaat dit in zijn werk? 3D printen kan bij professionals zoals QD-P. Hiervoor is namelijk kennis en ervaring nodig. Het is geen lastig proces op zich, maar bepaalde onderdelen die uitgevoerd moeten worden vragen kennis en ervaring. Deze experts maken namelijk het ontwerp en weten precies waar aan gedacht moet worden. Je staat er dan naast met je handen in je zij en geeft bevestiging of je het inderdaad zo in gedachten had.

Behoefte van bedrijven Er zijn veel bedrijven die bepaalde producten nodig hebben die op deze manier gemaakt kunnen worden. Er is namelijk veel verschillend materiaal en dat kan in veel verschillende categorieën vallen. Als bedrijven hier eenmaal mee beginnen willen ze niet meer anders, omdat 3D printen in hele kleine details kan. 3D printers zijn ook snel waardoor er heel veel producten gemaakt kunnen worden. Bedrijven hebben erg veel belang bij het hebben van voorraad.

Een beter beeld zorgt voor betere resultaten Hoe beter het beeld is dat we voor ons hebben hoe beter we het kunnen produceren. Het kan zijn dat je het heel goed voor je ziet, maar ook dat je het nog lastig vindt om voor je te zien. In beide gevallen is het altijd gewenst om het zo goed mogelijk in beeld te kunnen brengen, omdat je het dan zeker weet. De 3D print bevat veel details en het ziet er levensecht uit. Door de verschillende materialen kan er veel gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan standaards voor je telefoon, handige bakjes, een 4-op-rij spel of functionele houders.