010 Web Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Tiny house duurzaam bouwen

Wat bepaald de kosten om een tiny house te bouwen? Sommige kunnen gebouwd worden voor €40.000, maar sommige tiny houses kosten wel meer dan een ton. Het mag duidelijk zijn dat de verschillen tussen tinyhouses groot kan zijn. Ook belangrijk kostenpost is de fundatie. Gelukkig zijn hier ook steeds betere en duurzamere oplossingen voor. De meest innovatieve fundatie techniek wat snel aan terrein wint is schroeffundering!

Kosten van een tiny house beperken

De kosten van je tiny house zijn grotendeels afhankelijk van de keuzes die je maakt. Het spreekt voor zich dat een kleinere tiny house goedkoper is dan één die een stuk groter is. En dan bepaald de mate waarin je zelf zaken doet of het uitbesteed óók het totale kostenplaatje. Een overzicht van onderdelen die te pas komen bij het maken van een tiny house;

 • Het bouwen van een tinyhouse – doe je dit zelf of besteed je dat uit? Dit scheelt namelijk al gauw factor 2 omdat je geen arbeidskosten betaald aan een bedrijf.
 • Materialen worden steeds duurder. Een besparingsmogelijkheid is door gebruiken van bijvoorbeeld gebruikte materialen in plaats van nieuw. Ook kun je soms zo goed als nieuwe materialen online kopen via veilingsites of marktplaats zoals deuren, keukenblokjes en sanitair.
 • Welke aansluitingen kies je? Een tinyhouse kan in principe los staan van het grid. Dat wil zeggen dat het zelfvoorzienend is en geen aansluiting heeft op stroom of riolering. Maar een aansluiting kost je al gauw €10.000. Een flinke kostenpost en dat wel of niet aansluiten scheelt dus enorm in de kosten.
 • Omvang van je woning. Hoe meer m2 in je huis, hoe duurder het wordt door meer materiaalgebruik.
 • Welk onderstel kies je? Wil je een verrijdbaar tiny house hebben? Dan kun je kiezen uit een trailer, een eigen stalen frame of je kiest een stacaravantrailer. De laatste optie is doorgaans wat goedkoper. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen om je tiny house vast te zetten op een fundatie. Dan is een onderstel niet nodig.
 • Welk materiaal je gebruikt bepaalt ook de kosten. Kies je voor duur of goedkoop hout? Wat voor gevelbekleding kies je? Hoeveel ga je isoleren? Hoe dik zijn je binnenwanden? Het mooie van een tinyhouse is dat je wel een veel kunt combineren en relatief weinig nodig hebt aan materiaal zodat je toch wel de mooiere materialen kunt permitteren.
 • Duurzaamheid is hot! Alles draait om het zo duurzaam mogelijk maken van een woning en het gebruik van zoveel mogelijke natuurlijke materialen. Denk aan zoveel mogelijk gebruik van hout, natuurlijke verf, maar ook slimme keuzes maken zoals een vegatiedak of hr+++ kozijnen.

Voordelen schroeffundatie voor tiny houses

In het kader van verduurzamen past de schroeffundering oplossing van WSF perfect bij de bouw van een tiny house. Onze schroeffunderingen zijn gemaakt van RVS metaal en gaan decennia mee en verroesten niet. Deze schroeven worden vakkundig middels een machine in de grond geschroefd op meerdere plekken om een stabiele basis te garanderen. De voordelen zijn enorm namelijk;

 • Er is geen beton nodig om te storen en dus ook geen dure machines en personeel
 • Onze schroeffunderingen zijn herbruikbaar wat bijdraagt aan duurzaam bouwen
 • Montage is binnen een dag klaar
 • Een stuk minder rest afval en dat scheelt ook weer in de afvoer en kosten

Volg ons op YouTube en krijg een kijkje in de keuken voor de mogelijkheden met schroeffundering voor jou en de verschillen tussen de nieuwe manier van fundering maken en  traditioneel funderen. Of gebruik ons handig online fundamentkiezer via de website zodat je precies weet wat je nodig hebt voor jouw project. Want onze schroeven zijn geschikt voor tuinhuisjes, garages, overkappingen, tuinmuren en carports.

https://schroeffundering.nl/