010 Web Fotografie
Image default
Portret fotografie

Top op de foto

Onder fotogeniek zijn staat in het Van Dale woordenboek ‘zich goed laten fotograferen’. Fotogeniek zijn is dus een vaardigheid, je kunt het leren. Een reden waarom jij jezelf vaak niet goed op foto’s vindt staan is omdat jij jezelf alleen in spiegelbeeld kent. Er zit een verschil tussen hoe jij jezelf op foto’s ziet en hoe jij jezelf in de spiegel ziet.

 

Tips

 

Sluit je ogen even net voordat de foto gemaakt gaat worden. Open ze langzaam voordat de foto gemaakt wordt zodat jij niet met dichte ogen op de foto zal staan. Plus het zal een zwoelere blik geven op de foto.

 

Zorg dat je je hals langs maakt voor de foto wordt gemaakt. Je moet je hals lang strekken en je hoofd een beetje naar voren duwen zodat je geen onderkin op de foto zal hebben. Oefen dit eens van tevoren zodat het niet raar zal voelen wanneer je het voor een foto doet.

 

Onderzoek eens waarom je zo leuk staat op de foto’s die je leuk vindt van jezelf. Ga eens na waarom je juist op deze foto’s goed staat.

 

Het kan ook zijn dat je iets aan jezelf wil veranderen. Denk eens aan fillers of botox. Er zijn tegenwoordig goedkope fillers en botox die van hele goede kwaliteit zijn.

 

Lach zoals de filmsterren ook lachen. Filmsterren lachen op de rode loper met hun tong achter hun tanden geplaatst. Zo voorkomen ze dat ze een te grote nep lach hebben op foto’s.

 

Meer is altijd beter. Laat daarom meer foto’s van jezelf maken. Wanneer jij onzeker bent over jezelf op foto’s zal je jezelf ook minder laten fotograferen. Dit maakt de kans dus weer kleiner dat je die juiste foto wel krijgt.

 

Kijk net voordat je op de foto gaat even in een lamp. Je pupillen zullen zich vernauwen en hiermee zorg je ervoor dat je geen rode ogen op de foto zal hebben.

 

https://faceland.nl/

Gerelateerde artikelen

De perfecte foto voor op een datingsite

Wat is een portretfotograaf?

Aan de bak met outplacement