010 Web Fotografie
Image default
Groothandel

Waar komt tropisch hardhout vandaan

Waar komt tropisch hardhout vandaan

Tropisch hardhout is een houtsoort, die je voor verschillende projecten kan gebruiken. Om goed te weten wat voor hout dat is kun je eerst beginnen, met wat hardhout nou eigenlijk is. Hardhout is een hout dat komt van loofbomen. Een eikenboom en een beukenboom is een voorbeeld van een loofboom. De rest van al het overige hout is afkomstig van naaldbomen. Zoals een dennenboom of een spar. Het woord hard en zacht klinkt alsof het een heel groot verschil is tussen deze houtsoorten. Het grote verschillen tussen deze houtsoorten is dat loofbomen minder snel groeien waardoor het hout uiteindelijk wat harder wordt, dan bij naaldbomen.

Het tropische hardhout

Tropisch hardhout is niet heel veel anders, dan bij de uitleg van waar hardhout vandaan komt. Zoals je net kort hebt gelezen komt hardhout van loofbomen af. Nu is dit bij tropisch hardhout ook het geval. Het enige verschil is dat het hout van tropische loofbomen af komt. Zo zijn er een aantal tropische hardhout bomen, die allemaal gebruikt worden voor een ander doel. Ik zal hierin de soorten tropische loofbomen benoemen en hieronder kun je lezen waarvoor de gebruikt worden. Allereerst heb je de Bangkirai, Azobe, Keruing en  Angelen Vermelho. Deze soorten bomen hebben dus allemaal een eigen kracht, om ergens specifiek voor gebruikt te worden.

Soorten tropische hardhout

Zoals je net hebt gelezen zijn er meerdere soorten tropische hardhout bomen. Elk van deze boom wordt voor een anders project gebruikt. Dit omdat elke soort boom een eigen eigenschappen heeft. Om te beginnen heb je Bangkirai, deze staat bekend om de duurzaamheid. Ook heb je de Azobe van deze boom worden en palen gemaakt voor in de grond. Deze zijn stevig genoeg en rotte minder snel. Verder heb je de Keruing, dit is een goedkopere houtsoort maar deze is wel minder duurzaam. Als laatst heb je Angelen Vermelho, dit hout is geschikt voor vocht. Je kunt dit bijvoorbeeld gebruiken in de vochtige grond.

 

 

https://www.vandenberghardhout.com/nl/