010 Web Fotografie
Image default
Huishoudelijk

Warm de winter door met de tips van de loodgieter

Wintertijd is de slechtste tijd van het jaar om onvoorbereid te zijn. Met dat in gedachten, is het laatste waar u zich in deze tijd van het jaar zorgen over wilt maken een onverwacht probleem met de leidingen. Het soort dat altijd lijkt op te treden als gevolg van bevroren leidingen of verstopt raken afvoeren. Om u te helpen deze onwelkome en vervelende scenario’s te vermijden, heeft loodgietersbedrijf Haarlem een lijst samengesteld met enkele van de beste winterse loodgietertips om u te helpen.

 

Bescherm uzelf tegen bevroren leidingwerk

Met het risico dat de ‘radiator bloeden’ duidelijk wordt genoemd, dalen de temperaturen aanzienlijk in de winter, en aangezien het kwik moeilijk stijgt, kan het water in uw leidingen gemakkelijk bevriezen, waardoor leidingen kapot gaan die kunnen leiden tot enorme overstromingen in uw huis en onnoemelijke hoeveelheden schade aan uw leidingen. meubels en de dingen waar je het meest van houdt. Om de kans dat dit gebeurt te beperken, is het een goed idee om uw leidingen een omhulsel van schuimisolatie te geven.

 

Verstop uw afvoer niet

Verstopte afvoeren zijn een veelvoorkomend kenmerk van de meeste gezinswoningen. Denk aan alle bladeren die in de tuin samenkomen. Het is een constante strijd – zowel van binnen als buiten – om de afvoeren vrijwel altijd schoon en schoon te houden. Als uw dakgoten te veel vuil beginnen te verzamelen wanneer de temperatuur daalt, kan ijsvorming optreden en dit kan leiden tot onnoemelijke schade en zelfs mogelijke breuken in de dakgoot zelf. Bladeren zijn echt de grootste pijn van leven in de winter, de enorme hoeveelheid die de tuin heb valt, maakt het vrijwel onmogelijk om de riolering schoon te houden. Het advies aan iedereen die lijdt aan de opeenhoping van bladeren en plantenresten, is om ervoor te zorgen dat u uw dakgoot leegmaakt voordat de temperatuur onder het vriespunt daalt en dat u investeert in een paar dakgootbeschermers om te voorkomen dat uw afvoer verstopt raakt.

 

Buitenleidingen en slagen

Zorg ervoor dat de tuinslangen zijn losgemaakt voordat het koude weer begint en sluit de afsluiter aan op alle leidingen die ook naar buitenaansluitingen leiden. Hoewel ze zeker zullen ontdooien wanneer het weer begint te verbeteren, is het beste om eventueel resterend water uit de slangpijpen en tappen af te voeren om ze te beschermen voor wanneer u ze nodig heeft en laat ze de slang niet aan buitenkranen zitten tijdens de winter – rol ze op. op en steek ze in de schuur tot de lente. Voor advies kunt u contact opnemen met loodgieter Haarlem.

 

Leidingen

Neem de tijd om in uw huis te kijken naar gebieden waar de watertoevoerleidingen zich op onverwarmde plaatsen bevinden en neem maatregelen om te voorkomen dat er koude lucht naar binnen stroomt. Een paar voorbeelden van dergelijke ruimtes zijn kelders, kruipruimtes, zolders en garages en onder keuken- en badkamerkasten. In dit soort gebieden zou je zowel warme als koude leidingen moeten isoleren, aangezien de toevoerleiding voor warm water net zo gemakkelijk kan bevriezen als de koude leiding als het water niet door de leiding stroomt en de temperatuur plotseling daalt. Loodgieter Haarlem zou u hierbij kunnen helpen.

 

https://loodgieter-haarlem.nu/

Gerelateerde artikelen

Verschillen en overeenkomsten loodgieter en installateur

Elektra en renovaties, hoe gaat dat samen?

Wc verstopping oorzaken, gevolgen en de oplossing