010 Web Fotografie
Image default
Huishoudelijk

Fouten die je maakt bij het ontstoppen van je wc

Een verstopping komt in de meeste gevallen ongelegen. Dat is zeker het geval wanneer je wc niet meer doorspoelt en je visite krijgt. Wat moet je dan doen? Je zou kunnen proberen om de wc zelf te ontstoppen. Dat zal echter niet meevallen. Bij het zelf ontstoppen van de wc worden vaak onherstelbare fouten gemaakt.

 

Fouten die gemaakt worden om je wc te ontstoppen

Ga je aan het werk met een hogedrukslang, terwijl je er geen verstand van hebt, maak je vaak meer stuk dan je lief is. Door de hoge druk kun je de afvoerpijpen van de wc beschadigen. In veel gevallen wordt er naar een ontstopper gegrepen. Een vloeibare ontstopper zal niet de kracht hebben om een wc te ontstoppen. De rommel, waardoor de verstopping aanwezig is, zal niet oplossen door een vloeibare ontstopper. Gebruik ook geen verbogen klerenhanger. Wanneer je dat wel doet en hij zou afbreken en verder in de buis terecht komen ben je veel verder van huis.

 

Wat zou je zelf kunnen doen om de wc te ontstoppen?

Je zou kunnen proberen om het teveel aan wc-papier eruit te halen. Er kunnen ook babydoekje, tampons, speelgoed, papieren handdoekjes in de wc terecht zijn gekomen. Soms kun je die nog zelf verwijderen. Het kan ook zijn dat je wc verstopt is geraakt doordat je een ander soort ontlasting hebt dat normaal. Wanneer je het zelf niet kunt verhelpen is het belangrijk dat je een erkende loodgieter inschakelt.

 

Werkzaamheden loodgieter

Wanneer je Den Haag woont of in de omgeving daarvan dan is het belangrijk dat je bij een verstopping een loodgietersbedrijf Den Haag belt. Wanneer je het loodgietersbedrijf Den Haag belt, zal hij vragen wat het probleem is en snel langskomen. Een erkende loodgieter Den Haag heeft over het algemeen 24/7 dienst. Daarom kun je een loodgieter Den Haag dag en nacht bellen. Op de plaatst van bestemming zal de loodgieter bekijken wat het probleem is. In veel gevallen zit de verstopping niet vlak bij je woning, maar in de afvoerleiding op straat. In dat geval wordt de afvoerpijp zo dicht mogelijk aan huis blootgelegd. Dan wordt in de afvoerbuis een gat geboord van ongeveer 10 cm waarna er de slang met de blaaskop ingebracht wordt. Is de slang ver genoeg in de afvoerpijp dan zal de loodgieter de afvoerpijp met een hoge druk doorspuiten. In een korte tijd is de verstopping dan verholpen. Daarna haalt de loodgieter de slang met blaaskop uit de afvoerleiding. Het gat van 10 cm maakt hij dicht en vervolgens zal hij het gemaakte gat weer dichtmaken en de tegels weer terugleggen. Vraag wel even altijd vooraf wat de kosten zijn.

Is de verstopping niet te vinden dan zal hij eerst met een camera in de leiding gaan om te kijken waar de verstopping zit en waardoor het is ontstaan. Daarna zal hij dan de passende maatregelen nemen. Ga zelf niet aan de slag wanneer je denkt dat de verstopping in de afvoerbuis op straat zit. In zo’n geval maak je meer stuk dan nodig is. De loodgieter weet snel wat hij moet doen om de verstopping te verhelpen terwijl je zelf de verstopping alleen maar zou kunnen verergeren. Wil je met spoed een erkende loodgieter als je in Den Haag woont kijk dan op de website van Anolso. Ze hebben veel ervaring en staan 24 uur per dag voor je klaar.

 

https://www.anolso.nl/