010 Web Fotografie
Image default
Dienstverlening

Wees een van de duizenden mensen die hun haar doneren

Overweeg je om je haar te doneren aan een goed doel? Dat is een uitstekend idee. Jaarlijks zijn er honderden, zo niet duizenden, mensen die dit doen. Als je je haar doneert aan een doel als De Haarstichting, wordt jouw haar gebruikt om prachtige haarwerken te maken. Dankzij haardonateurs maak je het leven van zieke mensen een stukje beter en laat je hen zich beter voelen. Maar hoe werkt dit dan? Waar kan ik terecht? En wat zijn de voorwaarden? Dat vertellen we je allemaal in dit artikel.

Dit zijn de belangrijkste voorwaarden voor haardonatie

Iedere stichting hanteert andere regels. Daarom ben je natuurlijk benieuwd naar de voorwaarden die De Haarstichting stelt bij haardonatie. Hieronder sommen we de belangrijkste voorwaarden voor je op:

  • Het haar moet een lengte van minimaal 30 cm hebben.
  • Het haar moet gezond zijn.
  • Het haar mag geverfd zijn in een natuurlijke haarkleur.
  • Het haar moet schoon, droog en vastgebonden worden opgestuurd.

Kapsalons waar je terechtkunt als je haar wilt doneren

Er zijn in Nederland meer dan 350 kapsalons waar je een flinke korting krijgt -of zelfs gratis je haar kunt laten knippen- als jij je haar gaat doneren. Deze kappers hebben veel ervaring met het afknippen van haar voor haardonaties. Het is verstandig om een kapper in de buurt te zoeken waar je terechtkunt voor het doneren van haar. Niet elke kapper kan namelijk op een mooie manier je haar knippen voor haardonatie. En je wilt natuurlijk wel de kapsalon verlaten met een mooi, kort kapsel!

Stuur hier je haardonatie naartoe

Als je je haar opstuurt, doe dit dan in een stevige envelop. Hiermee voorkom je beschadigingen. Voeg daarnaast je e-mailadres toe, want dan ontvang je na ontvangst een persoonlijk bedankje. Kijk nog even hoeveel postzegels je nodig hebt, zodat je zeker weet dat je haardonatie goed aankomt. Stuur jouw donatie vervolgens naar:

De Haarstichting
Thomas Mannsingel 86
2553 DA Den Haag