010 Web Fotografie
Image default
Gezondheid

Werken in de zorg… wel of niet doen?

Wil jij graag werken in de zorg? Maar twijfel je nog of je het wel of niet moet doen? Ik werk al jaren in de zorg en geef je aantal reden waarom je wel in de zorg moet werken! Wil jij weten waarom? Lees snel verder!

1. Dankbaarheid

In de zorg werken is zeer dankbaar werk. Wil je iets toevoegen aan het leven van anderen en de maatschappij? Dan is de zorg de plek voor jou! Jij maakt het verschil en zorgt voor een snel herstel van patienten. 

2. Dynamisch

In de zorg zul je je nooit vervelen. Geen dag is hetzelfde en elke dag maak je weer andere dingen mee. Daarnaast ontmoet je veel verschillende mensen. 

3. Veel kansen

In de zorg is veel personeel nodig. Er zijn veel vacatures en dat maakt dat jij veel kans maakt op een baan in de zorg. Er zal altijd zorgpersoneel nodig zijn, hierdoor is het een branche met veel zekerheid. 

Naast dat de zorg veel kansen biedt en er veel goede redenen om in de zorg te werken. Naast voordelen zijn er zoals bij elk beroep ook altijd nadelen. Het is belangrijk dat de zorg echt iets is wat je graag doet. Je houdt van werken met mensen en bent een echte doorzetter. Toch moet je altijd in de onderstaande nadelen in je achterhoofd houden bij je keuze om in de zorg te gaan werken.

1. Flexibel

In de zorg werk je vaak flexibel. Dit betekent dat je geen vast rooster hebt en er niet gegarandeerd wordt dat je elke week hetzelfde aantal uren werkt. Hoe flexibeler je bent hoe meer uren je vaak kan werken. Ben je er beperkt in je tijd, dan kan het soms best lastig zijn om ingepland te worden.

2. Zelfstandig

Als zorgmedewerker moet je erg zelfstandig zijn en sterk in je schoenen staan. Daarnaast is het belangrijk dat je verantwoordelijkheid kent en neemt en snel kunt handelen in risicovolle situaties.

3. Risico’s

Werken in de zorg brengt verschillende risico’s met zich mee. Zo wordt je vaker blootgesteld aan ziekte, waardoor je zelf sneller ziek zou kunnen worden. Daarnaast moeten we niet vergeten dat er nog steeds veel prikincidenten plaatsvinden, waardoor zorgpersoneel risico loopt op ziektes als HIV, Hepatitis B en Hepatitis C.

https://www.prikincident.nl/