010 Web Fotografie
Image default
Woning en Tuin

Wil jij een parketvloer kopen?

Je hebt net een nieuw huis of je bent gewoon toe aan een nieuwe vloer. Omdat je oude vloer niet meer mooi is of gewoon beschadigd. Of misschien staat de huidige vloer je gewoon niet aan. Hoe dan ook: jij wil een parketvloer kopen. Een parketvloer kopen kan natuurlijk voor je nieuwe vloer. Het is een mooie en klassieke keuze voor je vloer en je zult er nog lang plezier van hebben. Wel moet je een parketvloer vaak goed onderhouden als je er zo lang mogelijk van wil genieten. Maar dat geldt uiteindelijk voor iedere vloer.

Echt hout

Een parketvloer kopen doe je meestal omdat je een echte houden vloer wil. Een parketvloer bestaat uit stukken van hout die je aan elkaar legt. Zo heb je een echte houten vloer, maar wel met de kwaliteit die we tegenwoordig van vloeren gewend zijn. Het blijft echt hout, je zal dus rekening moeten houden met het feit dat het reageert op temperatuurwisselingen. Ook vraagt hout om intensiever onderhoud dan andere materialen, hoewel dit met nieuwe parketvloeren tot een minimum is beperkt.

Alternatieven

In plaats van een parketvloer kopen, kun je ook kiezen voor een onderhoudsvriendelijker alternatief. Bijvoorbeeld PVC, vinyl of laminaat. Deze materialen zijn niet zo gevoelig voor temperatuurwisselingen als hout en zijn gemakkelijker in onderhoud. Een parketvloer kopen betekent dat je kiest voor een vloer met een lange levensduur, maar andere materialen gaan vaak nog langer mee.

https://www.vloerenshop.be/