010 Web Fotografie
Image default
Onderwijs

Circus op de basisschool is kinderspel!

Bij Grote Broer hebben we verschillende soorten circusactiviteiten die we organiseren voor alle klassen op basisscholen door heel Nederland. Ons aanbod bestaat uit workshops, lessenseries en dagprojecten. We leggen je graag het verschil uit!

Circusworkshops

Tijdens een circusworkshop staat een bepaalde circusactiviteit gedurende één dagdeel centraal. We gaan bijvoorbeeld aan de slag met balanceren of jongleren. Maar we hebben ook een workshop circusspelen, waarin kinderen de kans krijgen om verschillende circusdisciplines uit te proberen. Deze workshop is ook super geschikt om met de hele school samen te doen. Een andere bijzondere workshop is circustheater. Hierin leren kinderen niet alleen een circustechniek, maar spelen ze ook een personage.

Lessenseries

Soms is één dagdeel uitproberen, oefenen en grenzen leggen gewoon niet genoeg. Voor scholen die samen met hun leerlingen dieper in de circuskunst willen duiken, hebben we lessenseries. We komen dan meerdere malen terug om aan eenzelfde discipline te werken, of om juist in een reeks van lessen de tijd te hebben om uitgebreid aandacht te geven aan verschillende disciplines. Van een lessenserie steken kinderen natuurlijk meer op dan van een losse workshop. Niet alleen omdat ze er meer uren in steken, maar ook omdat ze zich over een langere periode met het circus bezighouden.

Een dag lang circus

Als een school ons vraagt om een complete Circusdag te organiseren, weten wij al meteen: dat gaat een feestelijke boel worden! Tijdens dit dagproject nodigen we iedere klas uit om een circusdiscipline te kiezen. Zo zit de ene klas voor één dag vol met clowns, de andere met jongleurs en de volgende met acrobaten. Iedere klas studeert samen met een workshopleider een spetterende act in. Aan het einde van de dag komen alle klassen samen om een échte circusvoorstelling neer te zetten waarin alle disciplines (en alle kinderen natuurlijk!) aan bod komen.

Is circus wel kinderspel?

Soms zien we mensen een beetje aarzelend kijken: circusacts doen met kinderen op de basisschool, is dat nou wel zo’n goed idee? Volmondig kunnen wij dan zeggen: absoluut! Maar voor wie niet overtuigd is, hebben wij natuurlijk genoeg andere basisschool workshops in ons repertoire. In het kunstonderwijs is er voor ieder wat wils!

https://www.grotebroer.nl