010 Web Fotografie
Image default
Fotostudio

Algen op je tuinmeubels? Zo kom je er vanaf!

Iedereen heeft wel iets van tuinmeubelen staan. Een houten loungeset of deckchairs. Na enkele jaren kunnen algen zich aan jouw meubelen hechten. Allen hebben ze wat onderhoud nodig. Als je niet weet hoe je hier moet aan beginnen, kan dit een lastig klusje worden. Daarom geef ik hier enkele tips mee, zodat algen verwijderen van tuinmeubels vanzelf gaat!

 

Hoe werkt het

Om te beginnen moeten de houten meubels helemaal nat zijn, niet enkel oppervlakkig, best doornat. Plaats hiervoor je houten loungeset of je tuinkussens box buiten op een regenachtige dag. Dit is de meest milieuvriendelijke optie, maar je kan er ook voor kiezen om ze nat te sproeien met de tuinslang. In de zomer, wanneer het zelden regent, zal je sowieso de tuinslang moeten gebruiken! Vervolgens vul je een emmer met lauwwarm water, en die je hier flink wat soda in. Mocht je dit niet in huis hebben, kan je ook zout gebruiken! Roer alles goed door elkaar, zodat de concentratie overal gelijk is.

 

Blijven boenen!

Nu kan het schrobben beginnen. Neem een grove schuurborstel, of een stevige schuurspons, en schrob samen met jouw lauwwarm water de meubels. Zo kan je de algen verwijderen van tuinmeubels! Soms moet je even blijven volhouden, zeker als het al wat langer geleden is. Je zal zien dat het vuil allemaal loskomt, maar het zal wel op de meubels blijven staan. Daarom is het belangrijk om ze meteen na het wassen, goed af te spoelen! Anders is het mogelijk dat het vuil er weer aan droogt.

Of het nu gaat om een tuinkussens box of om je deckchairs, met deze tips kan je de algen verwijderen van tuinmeubels! Ze zullen er weer als nieuw uitzien!

https://tuinbasis.nl