010 Web Fotografie
Image default
Onderwijs

Begin je eigen rijschool

Behoefte aan rijscholen

Af en toe krijgen we de vraag: “Waarom zou ik nog een rijschool beginnen? Er zijn er toch al genoeg?” Dat is zeker. Er zijn in Nederland heel veel rijscholen die lessen aanbieden aan jongeren. De markt heeft echter nog ruimte voor meer rijscholen. Het aantal jongeren neemt toe, en veel rijscholen hebben wachtlijsten .

Dit betekent dat er nog steeds behoefte is aan meer rijscholen, vooral omdat de vraag naar chauffeurs zal blijven stijgen. Het is een uitgelezen kans voor jou om je eigen rijschool te beginnen. Er zullen de komende jaren duizenden jongeren zijn die snel hun rijbewijs willen halen, en jij kunt hen daarbij helpen.

Eigen rijschool beginnen

Er zijn verschillende voordelen aan het starten van een eigen zaak. Hoe dan ook, je moet het natuurlijk leuk vinden om de hele tijd op de weg te zijn, met veel mensen te praten, en hen te leren rijden. Als je je eigen rijschool hebt, dan…

  • je hebt veel passie voor lesgeven in verschillende stadia. Immers, sommige personen kunnen hogere snelheden bereiken dan anderen tijdens het rijden.
  • je bent een zeer aanpasbaar persoon. Je hebt zelf in de hand wanneer je werkt en hoe lang je rijlessen duren.
  • je hebt je eigen bedrijf waar je verantwoordelijk voor bent, en er is geen reden waarom je alles zelf zou moeten doen. Je kunt alles zelf afhandelen, maar bepaalde taken (zoals administratie en marketing) kun je misschien beter door anderen laten uitvoeren.
  • Een manier om jongeren aan te moedigen veiliger te rijden is hen verkeersregels bij te brengen, gevaren te leren herkennen en correct te reageren in verschillende verkeerssituaties.

Elke dag is uniek. Je reist met verschillende leerlingen in het voertuig, neemt verschillende routes, en bent elke dag getuige van verschillende gebeurtenissen langs de route.

WRM diploma

Als je een eigen rijschool wilt beginnen, komt er heel wat op je af. Zo heb je bijvoorbeeld een voertuig nodig met stickers erop voor de naamsbekendheid en een naam voor je rijbedrijf. Daarnaast is het verkrijgen van leerlingen van cruciaal belang. Er zijn nog veel meer taken die uw aandacht vragen. Het eerste wat je moet doen is de rijinstructeur opleiding volgen. Pas dan mag je je eigen auto rijschool beginnen. Zonder rijinstructeursdiploma is het namelijk illegaal om een autorijschool op te richten.

Opleiding rijinstructeur

Rijschool Academie biedt instructeursopleidingen aan. De meest gediplomeerde instructeurs leren je hoe je rijles moet geven. Daarna mag je je eigen rijschool beginnen en je leerlingen klaarstomen voor hun praktijkexamens. Je kunt je direct inschrijven voor een van de startdata, maar als er nog vragen zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Bel 010 237 86 45 als je vragen hebt.

https://www.rijschoolacademie.nl/