010 Web Fotografie
Image default
Internet marketing

Een affiliate marketing voorbeeld

 

Als er iets is waar marketeers het over eens zijn, dan is het wel dat je met affiliate marketing leuk kunt verdienen. Affiliate marketing is in de afgelopen jaren erg in populariteit toegenomen onder de Nederlandse marketeers en dat is niet zonder reden. 

 

Het is namelijk een vorm van marketing, die bij zowel ervaren, als bij beginnende marketeers voor leuke inkomsten kan zorgen. Ik ga dan zo dadelijk ook een leuk affiliate marketing voorbeeld geven, maar first things first, wat is affiliate marketing precies? 

 

Met affiliate marketing kun je de producten van een ander bedrijf promoten en hiervoor betaald krijgen. Het wordt soms vergeleken met het MLM van vroeger, maar is dit zeker niet! Het is transparanter, hoewel het wel een beetje hetzelfde werkt. 

 

Heb je een website of een Facebook page met een hoop bezoekers/volgers, dan kun je het aanbod op deze bezoekers of volgers afstemmen en producten aanbevelen. Voor elk product krijg je een bepaalde commissie. 

 

Het voordeel aan affiliate marketing is dat je zonder het hebben van een eigen product, toch de mogelijkheid hebt om iets te verkopen. Dit biedt verschillende voordelen, zoals bijvoorbeeld geen klantenservice, geen pakketjes verzenden, geen contact met klanten1 

 

Een goed voorbeeld van affiliate marketing

 

De meest bekende webwinkel van Nederland, heeft een partnerprogramma. We hebben het hier natuurlijk over bol.com. Via dit partnerprogramma kun je vrijwel alle producten die je bij bol.com kunt vinden promoten. 

 

Onlangs ontdekte ik een heel oude blog, waar ik al sinds 2015 niets meer mee doe. Ook ontdekte ik, dat ik hier producten op had staan van bol.com. Natuurlijk was ik nieuwsgierig of deze advertenties wat opgeleverd hadden en dus ging ik naar mijn oude account en kwam ik erachter dat ik nog behoorlijk wat inkomsten had gegenereerd! 

 

Bizar, maar echt gebeurd! Het kwam door 1 blogartikel, dat schijnbaar erg goed rankte op een zoekwoord met een 22k zoekopdrachten per maand! Tjah, dat wil wel. En dit vond ik dan ook een mooi voorbeeld! 

 

Hoe kun je affiliate marketing leren

 

Affiliate marketing leren kan best nog wel een redelijk lastig proces zijn, maar is zeker te doen! Ten eerste kun je online zeer veel informatie over dit onderwerp vinden. Hier kun je dan ook zeker al een flinke basis mee leggen. Toch, wanneer je er echt serieus werk van wil maken is er wel wat meer nodig. 

 

Affiliate marketing bestaat namelijk voor een groot gedeelte uit online marketing. Daarom krijg je te maken met SEO, SEA en social media marketing. Deze mix zorgt uiteindelijk voor inkomsten. Gelukkig bestaan er verschillende affiliate marketing cursussen, die je online kunt volgen. Let hierbij wel op, dat je kiest voor een goede affiliate marketing cursus. Er zijn namelijk flink wat verouderde cursussen in de omloop en dan sta je eigenlijk vrijwel direct achter!

 

Hoe herken je een goede affiliate marketing cursus

 

Bij een goede affiliate marketing cursus komt alles aan bod om succesvol te worden. En dat is nogal wat. Een cursus moet laten zien hoe je zowel met, als zonder website aan de slag kunt gaan en met welke technieken je snel tot je eerste sale komt! 

 

Succes!!!

 

https://ricardoverboom.nl