010 Web Fotografie
Image default
Toerisme

In Twente wordt wandelen leuk voor kinderen

‘Wandelen? Ik wil niet wandelen, wandelen is saaaaai’. Nee, het idee om even lekker uit te waaien tijdens een boswandeling wordt door kinderen niet altijd met gejuich onthaald. De iPad of telefoon vinden ze vaak veel aantrekkelijker dan een paaltjesroute. Zelfs de schoonheid van de natuur in Twente kan daar weinig verandering in brengen.

Gelukkig zijn er in Twente een aantal hele leuke wandelroutes die ook de kinderen voldoende uitdagen.

Speelbosroute Sallandse Heuvelrug (2km)

De Speelbosroute van Joep de Eekhoorn in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug is 2 kilometer lang. Je volgt niet alleen de eekhoorntjes in het bos, de kinderen veranderen ook in eekhoorns. Want er valt veel te klauteren, schommelen of slingeren. Onderweg kom je langs geulen en hellingen en een prachtige struinplek waar ze op ontdekking kunnen gaan. De route vertrekt vanaf het bezoekerscentrum.

Kabouterpad Hof Espelo

Hof Espelo ligt in de buurt van Enschede (Weerseloseweg 259). Vanaf de parkeerplaats kun je het Kabouterpad verkennen. Stuur de kinderen op pad om zo snel mogelijk zoveel mogelijk kabouters te vinden. Het kabouterpad is eigenlijk een gewone rondwandeling door het bos van ongeveer een kilometer. Maar dankzij de kabouterpaaltjes vinden de kinderen het ineens ook leuk. Hebben ze na de rondwandeling nog energie over? Ga dan naar het Klauterwoud vol boomhutten, speeltoestellen en andere manieren voor de kinderen om lekker los te gaan in het bos.

Bronnenroute Springendal (4,7km)

Kinderen houden van water. Daarom is de bronnenroute (vertrekpunt parkeerplaats Brandtoren/Hooidijk Hezingen) ideaal voor wat oudere kinderen. Dit is een route vol kronkelpaden en vlonderpaden, met heldere bronvijvers en fijne kabbelende beekjes.

Wandelen is heerlijk. In Twente zullen ook de kinderen dat snel ontdekken. Kijk op VisitTwente voor de leukste wandelroutes en informatie over wandelen in Twente en meer activiteiten in Twente.

https://www.visittwente.nl/