010 Web Fotografie
Image default
Toerisme

Kom op adem tijdens een weekendje Overijssel

Als je in de Randstad woont, weet je hoe fijn het is om even de natuur op te zoeken. Tijdens een werkdag ga je als het even kan tijdens de pauze naar het park, waar je het gefluit van de vogels kunt horen boven het stadsgedruis. In de weekends is het heerlijk om de stad uit te gaan. Lekker wandelen of fietsen door de natuur en het mooie landschap. Maar zelfs dan is de stad nooit ver weg. Overvliegende vliegtuigen, het geluid van de snelweg of de industrie aan de horizon herinneren je eraan dat je op maandag weer aan het werk moet.

Hoe anders is het als je een weekendje Overijssel beleeft? Het Groene Hart is niets vergeleken met de prachtige natuurgebieden en landschappen in deze provincie. De Sallandse Heuvelrug is een prachtig gebied waar naaldbossen, heide en zandverstuivingen elkaar afwisselen. Het is hier goed wandelen en fietsen, maar er zijn ook outdoor activiteiten en wild-excursies. Een weekend is in dit natuurgebied zó voorbij.

Ook Nationaal Park de Weerribben-Wieden mag je niet missen. Dit gebied is een uniek laagveenmoeras waar riet en water samen een spannend doolhof vormen. Kano of fluisterboot zijn hier de aanbevolen vervoermiddelen.

Dit zijn slechts twee van de natuurgebieden, maar Overijssel heeft nog veel meer: landschappen, Hanzesteden, heerlijke streekproducten én natuurlijk geweldige accommodaties om je weekendje Overijssel tot een succes te maken. De familiecampings in Overijssel zijn een goede uitvalsbasis. Neem je eigen tent mee, of maak je weekendje Overijssel helemaal relaxt door een van de kant en klaar ingerichte tenten te reserveren.

Ook zo’n behoefte aan ontspannen in de échte natuur? Boek dan een weekendje Overijssel (of langer). Kijk op Visitoost.nl voor de mogelijkheden.

https://www.visitoost.nl/