010 Web Fotografie
Image default
Toerisme

Zin in een zonnige vakantie naar de Algarve?

Zin in een zonnige vakantie? Algarve is the place to be. Deze Portugese regio bestrijkt de gehele breedte van de zuidkust van het land en is met zijn adembenemende kliffen, stranden vol schelpen en natuurlijke baaien het meest bezochte gebied van het land.

De mooiste stranden van de Algarve

Liever een ontspannen zonvakantie? Van mei t/m oktober is het gezellig druk op de vele stranden die Algarve herbergt. De kustlijn wordt gekenmerkt door kleine baaitjes met hoge rotsen. Praia Dona Ana is één van de meest pittoreske strandjes. Het ligt tussen hoge bospar-tijen met groene bomen en voor de kust ligt misschien wel het meest gefotografeerde plekje van Portugal; Ponta de Piedade. Andere aanraders zijn het door rode rotsen omsloten Praia da Falesi (nabij Albufeira), Praia de Marinha (een goudgeel strand in Carvoeiro, bereikbaar via een lange trap) en Praia de Rocha (nabij het vissersplaatsje Portimão). Een relatief on-ontdekt strand is het kleine Praia de Figueira. Hier komen vissers hun dagvangst in kleurrijke bootjes aan wel brengen. Bekijk meer strand tips hier!

Wat je nog meer niet mag missen tijdens een vakantie in de Algarve?

Algarve is een regio die je het beste per auto kan ontdekken. Rijd langs de grillige kust-lijn en je komt automatisch langs de vele stadjes en vissersdorpjes die de Algarve rijk is. Begin bijv. in Faro en rijdt richting het westen naar Lagos. Onderweg kom je o.a. langs Car-voeiro. Ook de dorpjes Tavira en Olhão zijn aanraders. Cultuurliefhebber pur sang? Breng tijdens jouw vakantie in de Algarve een bezoek aan Castelo dos Mouros, gelegen op een bergtop in Silves. Rondom dit kasteel zijn restanten gevonden van gebouwen uit de 18e eeuw. In het centrum van Silves vind je daarnaast het Musueu Municipal Arquelógica en een 13e eeuwse kathedraal.

Hotels en appartementen aan de Algarve

Bij Algarve tips heb je de keuze uit een bijzonder aanbod aan hotels, appartementen, villa’s, vakantiehuizen, glampings en nog veel meer. Alle accommodaties worden met grote zorg geselecteerd om jouw vakantie aan de Algarve zo zorgeloos mogelijk te maken. Boek vandaag nog je vakantie met Algarve tips!

https://algarvetips.nl/