010 Web Fotografie
Image default
Bedrijfsfotografie

Legionella kan dodelijk zijn

Legionella moet voorkomen worden.

We hebben bijna allemaal wel gehoord van legionella, maar wat is legionella? Het is een bacterie die bij de mens een ernstige longziekte kan veroorzaken. Legionella staat ook bekend onder de naam “veteranenziekte”. In veel gevallen kan de ziekte worden bestreden met een antibiotica. In ernstige gevallen kan de ziekte zelfs dodelijk zijn. Daarom is legionella bestrijding zo belangrijk. Wanneer u besmet raakt kan het 2 tot 19 dagen duren voordat u ziek wordt. Ondanks dat niet iedereen ziek wordt, is voor de legionella bestrijding een strenge regelgeving. De besmetting vindt plaats door het inademen van besmette waternevel.

Belangrijke bron voor het ontstaan van Legionella.

Legionellabacteriën ontstaan vooral in stilstaand water van 25 tot 50 graden Celsius. Een sterke doorstroming van het water voorkomt het ontstaan ervan. Boven de 60 graden Celsius gaan de bacteriën dood. Het is vooral in verpleegtehuizen en dergelijke belangrijk dat het ontstaan van Legionellabacteriën wordt voorkomen. Daarvoor kunnen vloeistoffilters worden gebruikt voor de legionella bestrijding. Aan de legionella bestrijding wordt veel aandacht besteedt.

Filtratie water.

Door filtratie water kan voorkomen worden dat er Legionellabacteriën kunnen ontstaan. Intermediair Zebraport kan industriële apparatuur leveren waarmee het ontstaan van de bacteriën kan worden voorkomen. Zijn er toch bacteriën aanwezig dan wordt daar een oplossing voor gezocht. Door de vele jaren ervaring weet Zebraport altijd wel een goede oplossing te bedenken.

Desinfectie water.

Door desinfectie water worden de ziekteverwekkende organismen gedood, geïnactiveerd of verwijderd. De micro-organismen worden vernietigd of geïnactiveerd, zodat ze niet meer kunnen groeien en verspreiden. Wanneer desinfectie water niet plaatsvindt, kunnen mensen ziek worden door het drinken van het besmette water. De vloeistoffilters die gebruikt worden door Intermediair Zebraport zijn zelfreinigend. Laat dus uw waterleiding controleren als u het niet meer helemaal vertrouwd. Voorkomen is beter dan genezen. Ook bij tuinkwekerijen moeten de juiste voorzorgsmaatregelen zijn genomen. Door ervoor te zorgen dat alle leidingen met een vaste regelmaat worden doorgespoeld en voorzien zijn van de juiste filters kunnen de meeste problemen voorkomen worden.