010 Web Fotografie
Image default
Bedrijven

Poorten voor de oprit van verschillende materialen

Mooie poorten voor de oprit zijn een geliefde keuze als u de tuin en woning verder wilt beveiligen. Met een poort voelt men zich al snel wat veiliger, en is het gevoel van privacy op het eigen terrein hoger. Maar poorten voor de oprit vervullen ook een belangrijke esthetische functie. Dat wil zeggen, de stijl en de uitstraling van de poort wordt een belangrijk element in de tuin, en daarmee ook van het huis in het algemeen. Het is dus verstandig een specialist als Poortland te vragen om een poort voor u te ontwerpen. Wilt u meer weten over de materialen en functionaliteiten van moderne tuinpoorten? Lees dan verder.

Poorten voor de oprit die bij u passen

Het ontwerpen van een poort voor de oprit is een uitdagende klus. Niet alleen moet de poort stevig zijn, hij moet ook goed aansluiten op de wensen en eisen van de klant. Daarom kijken de experts van Poortland graag samen met u naar verschillende standaardontwerpen. Die kunnen precies worden aangepast naar uw smaak.

Staal, aluminium of hout?

Het materiaal dat wordt gebruikt in de tuinpoort is een van de belangrijkste componenten als we het over stijl en uitstraling hebben. Met staal en zeker met aluminium kunnen robuuste poorten vervaardigd worden met een lichte en sierlijke uitstraling. Ook massief hout is populair: dit geeft een meer klassieke en ambachtelijke uitstraling, en kan goed gecombineerd worden met andere materialen voor een bijzonder sfeervolle tuinpoort. Wat bij u past is natuurlijk geheel afhankelijk van uw smaak, van uw tuin en woning, en ook van het straatbeeld.

Een handige poort met veel functionaliteit

Een moderne poort kan er nog zo klassiek uitzien – achter de schermen wordt een hoop techniek ingezet om het bedienen van de poort een stuk eenvoudiger en sneller te maken. Door middel van sensoren en afstandsbediening kan een draai- of schuifpoort van afstand geopend en gesloten worden. Wel zo handig als u vaak met de auto over uw oprit komt, of als u de poort niet steeds met de hand wil bedienen. En wilt u direct weten wie er bij u voor de deur staat? Door middel van parlofonie of videofonie kunt u communiceren met uw bezoekers. Het zijn allemaal voordelen van een nieuwe tuinpoort voor de oprit.