010 Web Fotografie
Image default
Foto producten

Salarisadministratie in het kleinbedrijf

Als ondernemer van in het kleinbedrijf ervaart u vast ook de moeite van de constant veranderende wet- en regelgeving op het gebied van de salarisadministratie. Het continue bijhouden hiervan en dan nog bedenken welke consequenties dit op gaat leveren voor uw bedrijfsvoering. Ondernemers in het kleinbedrijf moeten dit vaak zelf doen. In veel van dit soort gevallen kan het uitbesteden van dit deel van het takenpakket goed uitpakken. Uitbesteden kan aan gespecialiseerde loonbureaus. Zij hebben de noodzakelijke gegevens tot hun beschikking en zijn up-to-date wat betreft de ontwikkelingen over wet- en regelgeving.

Zo zijn er afgelopen jaar weer een aantal wijzigingen doorgevoerd op dit gebied, de wet werk en zekerheid werd namelijk ingevoerd. Deze wet had vooral betrekking op het aangaan, verlengen en beëindigen van contracten, het concurrentiebeding, de proeftijd en de aanzegtermijn. Als u als ondernemer hier niet of te laat van op de hoogte bent kan u voor vervelende verassingen komen te staan.

De inhoud van het contract is natuurlijk belangrijke informatie voor een salarisadministrateur. Kantoren die hierin gespecialiseerd zijn kunnen deze taak ook overnemen. Zo is het zeker dat er rekening is gehouden met de laatste regeltjes op dit gebied. Neem bijvoorbeeld het concurrentiebeding. Voor 2015 was het mogelijk om in een tijdelijk contract een concurrentiebeding op te nemen. Na 2015 was dit niet meer toegestaan. Bedrijven zijn hiermee de fout in gegaan, omdat ze het simpelweg niet wisten. Gevolg is dat je als bedrijf schadevergoeding moet bepalen als er niet juist gehandeld is. Tevens is het ontslagrecht in de loop van het jaar veranderd. De route van ontslag en de vergoeding zijn nu anders dan voorheen.

Wilt u dit als ondernemer niet allemaal zelf in de gaten hoeven houden. Overweeg dan uitbesteding van dit kostentrekkende takenpakket. Met de salarisservice van het CBBS nemen specialisten het volledig van u over en hoeft u zich er geen zorgen meer over te maken.

http://www.cbbs.nl