010 Web Fotografie
Image default
Bruidsfotografie

Snel verduurzamen

De tijd begint te dringen, want we ondervinden de gevolgen van klimaatverandering nu al. En het komt steeds dichter bij huis. Wij in Nederland liggen er heel kwetsbaar bij, grote delen van ons land liggen vele meters onder het zeeniveau. We zijn er dus zeker gebaat bij om de klimaatverandering tegen te gaan, maar de vraag is nu: hoe? Het antwoord op die vraag is: duurzaamheid. De enige mogelijke oplossing is om met zijn allen duurzaam te gaan leven. Dat duurzaam leven kent vele aspecten, en in dit artikel ga ik er daar een paar van bespreken. 

 

We gaan van start gaan met energie, de voedingsmiddelen waar wij zelf energie vandaan halen. Eten en drinken, zonder kunnen we niet overleven. Allereerst wil je zeker weten dat die dingen goed voor je lichaam zijn, en ten tweede wil je weten dat die dingen op een goede manier zijn gemaakt. Duurzaam eten betekent dat je let op op welke manier een product geproduceerd is, dat je er op let of het product opbouwende stoffen voor je lichaam bevat. Iedereen heeft weer andere grondstoffen nodig, als het maar duurzaam is. 

 

Naast duurzaam voedsel en drinken, is ook een duurzaam huis heel erg belangrijk. Een duurzaam huis kan je bouwen door allerlei foefjes te installeren die er voor zorgen dat je minder of geen uitputbare energiebronnen verbruikt. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, ook wel pv-systemen genoemd. Want met de pv sector wek je energie op, zonder dat daarvoor fossiele brandstoffen gebruikt hoeven worden. Dit is duurzaam, omdat de zon altijd schijnt, het is een duurzame bron van energie. 

 

Ten slotte is er ook nog een derde manier van duurzaam leven, en dat is dat je jezelf op een duurzame manier vervoert. Eigenlijk is het het allerbeste om te gaan lopen, want te voet je verplaatsen laat geen blijvende sporen achter aan de natuur. Maar lopen is niet altijd een optie, dus de ‘next best’ optie is om met de fiets te gaan. En als je ver moet, dan neem je het openbaar vervoer.

 

https://www.economy.nl/