010 Web Fotografie
Image default
Sport

SUP boards worden steeds populairder

Stand-up paddling heeft de laatste decennia in de Verenigde Staten en daarbuiten een opleving in populariteit doorgemaakt. Stand-up paddling vindt zijn oorsprong in Hawaii, waar het al eeuwen bestaat en traditioneel bekend staat als Hoe he’enalu.

Professionele surfers zoals Rick Thomas en Kai Lenny hebben veel gedaan om de sport te promoten. Rick bijna uitsluitend bracht de sport in de schijnwerpers in Californië als hij kreeg een aanhang. Nu beroemdheden experimenteren en professionele atleten het eens proberen, komt SUP uit de vergetelheid en in de ogen van de traditionele surfers. Zo zijn er steeds meer SUP boards voor beginners zodat er steeds meer mensen kunnen starten met deze geweldige sport.

SUP boards zijn een stuk groter als surfplanken

Stand-up paddle boards zijn groter dan de gemiddelde surfplank. Het is door het SUP board en zijn grootte dat de sport zo veelzijdig is. De boards kunnen in bijna elk open water worden gebruikt. Ze zijn uitstekend geschikt voor zowel het surfen op de golven als het genieten van rustiger water. Naast het surfen op oceaangolven, nemen mensen ze graag mee op meren, rivieren, en rijden ze op de wakes achter boten. Elk jaar worden er over de hele wereld wedstrijden gehouden waar deelnemers lange afstanden afleggen op hun stand-up paddle boards.

De boards worden steeds beter

De SUP boards zijn in de loop der jaren mee geëvolueerd met de sport. De eerste boards die beschikbaar waren voor consumenten wogen bijna 120 kg en waren bijna 15 meter lang. Naarmate technologieën beschikbaar werden, kwamen nieuwe boards uit. SUP board dealers vandaag de dag kan bieden boards overal van 9 meter tot 15 meter, variërend in prijs van €600 tot €3.000 voor op maat gemaakte SUP boards.

Oorspronkelijk waren ze gemaakt van massief hout, maar later werden ze hol. Tegenwoordig worden ze gemaakt van glasvezel of epoxy rond een kern van polystyreenschuim. Dit zorgt voor de perfecte mix van grootte, vorm en gewicht. SUP boards in Houston zijn gemaakt met een hoge standaard die voldoet aan en overtreft de nationale verwachtingen.

De sport blijft de komende jaren groeien

Aangezien SUP meer aandacht krijgt, wordt verwacht dat de sport zal blijven groeien. De fanbase is geprojecteerd om uit te breiden als gevolg van de leuke en veelzijdige aard van de sport. Zowel ervaren surfers als mensen die nieuw zijn in de watersport kunnen genieten van aspecten van SUP. Met een activiteit voor iedereen, zal SUP snel een solide basis vinden in Nederland.

Panga Surf blijft de branding voor met hun unieke en exclusieve stand-up paddle board ontwerpen. Ze voorzien in de behoeften van zowel beginners op zoek naar een starter SUP board pakket en expert racers op zoek naar de ultieme paddle board snelheid met de nieuwste grafiet technologie. Omdat Panga Surf produceert hun eigen boards, bieden ze op maat SUP boards specifiek voor de behoeften van de individuele surfer.

 

Gerelateerde artikelen

Voordelige thuisbezorging van fitnessapparaten zoals een crossfit rack

Kampioensschaal, sportbekers of wisselbeker kopen?

Vul uw outfit aan met professionele kickbox handschoenen