010 Web Fotografie
Image default
Aanbiedingen

Zo valt jouw energierekening iedere maand een stukje lager uit. 3 tips!

Zo valt jouw energierekening iedere maand een stukje lager uit. 3 tips!

Je herkent het vast wel: aan het eind de maand ontvang je weer een overzicht van jouw energieverbruik. Iedere keer opnieuw schrik je van de hoeveelheid gas en energie die jij de afgelopen maand verbruikt hebt. Je weet immers dat de kosten voor gas en energie flink gestegen zijn. En die stijging in energiekosten is helaas ook nog lang niet ten einde. Iedere maand weer valt de energierekening een stukje hoger uit. Wil jij deze ontwikkeling een halt toe roepen? Dan zul je vandaag nog in actie moeten komen. Hieronder delen wij graag drie tips met jou zodat jouw energierekening vanaf nu iedere maand juist een stukje lager uitvalt in plaats van hoger. Lees snel verder!

 

Tip 1: vervang je gaskookplaat door een gloednieuwe inductiekookplaat

Vooral gas is in de afgelopen maanden ontzettend duur geworden. Zoals je waarschijnlijk wel hebt meegekregen komt dit door de situatie tussen Rusland en Oekraïne. Maar liefst 40 procent van al het gas in de Europese Unie komt uit Rusland. Het gas dat wij in Nederland gebruiken bestaat voor zo’n 15 procent uit Russisch gas. Hoewel wij dus niet heel erg afhankelijk zijn van Russisch gas, heeft het dreigement om de gaskraan dicht te draaien er wel toe geleid dat de gasprijzen de pan uit zijn gerezen. Kook je nog steeds op gas? Realiseer je dan dat je een hoop geld kunt besparen door nu over te stappen op inductie.

 

Tip 2: koop een douchetimer om de tijd bij te houden

Ook voor het verwarmen van ons water wordt gas gebruikt. Bijvoorbeeld wanneer we warm water tappen voor de afwas. Maar ook wanneer we genieten van een zalig warme douche. Sta je er gemiddeld genomen een kwartier of zelfs nog langer onder? Dan is dat iedere keer eigenlijk al minimaal tien minuten te lang. Het is namelijk gebleken dat je je prima binnen vijf minuten kunt wassen. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Bijvoorbeeld wanneer je een baan hebt waarbij je behoorlijk smerig wordt. Ga je de uitdaging aan om je binnen vijf minuten te douchen? Koop dan eens een douchetimer om de tijd bij te houden!

 

Tip 3: maak vandaag nog de overstap naar LED lampen

Iedere dag dat er bij jou nog een gloeilamp in de keuken brandt, is er eigenlijk eentje te veel. Maak vandaag nog de overstap naar LED lampen. LED lampen zijn momenteel de energiezuinigste lampen die je kunt verkrijgen. Zo betaal je nooit te veel voor je verlichting! Kijk eens op ledlichtstunter.nl om te zien wat het aanbod aan LED lampen is. Van gave RGB LED strips tot een high bay LED die zo ontzettend veel licht produceert dat je bijna zou denken dat de UFO’s gearriveerd zijn.

 

https://www.ledlichtstunter.nl/