010 Web Fotografie
Image default
Product fotografie

4 Leuke drone vakanties in Europa

Europa barst van de cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Hierdoor is het de ideale plek om drones op de proef te stellen. Maar vergeet niet dat het altijd het beste is om veilig te zijn. Zorg er dus voor dat je de plaatselijke drone-voorschriften controleert voordat je op reis gaat, zodat je een stress-vrije reis kunt hebben. 

1. GRIEKENLAND

Liefhebbers van een levendige cultuur, romantische steden en adembenemende stranden zullen van Griekenland houden. Voordat je naar Griekenland vliegt moet je echter niet vergeten om je drone te registreren bij de Griekse burgerluchtvaartautoriteit. Ongeacht of je drone voor recreatieve of commerciële doeleinden gebruikt wordt. Voorkom problemen en regel dit van te voren. 

Zodra je drone geregistreerd staat, moet je nog steeds de lokale wetten en regels met betrekking tot het gebruik van drones volgen. Over het algemeen moet je drukke plaatsen, mensen, gebouwen, luchthavens en dieren in het wild vermijden. Dit zal helpen om jezelf en de mensen om je heen veilig te houden tijdens je reis. 

2. KROATIË

De Kroatische burgerluchtvaartorganisatie heeft regels opgesteld die je moet naleven wanneer je een drone mee neemt naar Kroatië om mee te vliegen. 

Nadat je de regels hebt gecontroleerd kun je de spectaculaire bezienswaardigheden en verborgen landschappen in het land vastleggen. Het nationale park Krka is een locatie die iedereen die Kroatië bezoekt gezien moet hebben. Hier kun je watervallen tegenkomen en zelfs een duik nemen in de Krka-meren.

3. DUITSLAND

Duitsland heeft ingewikkelde regels voor het gebruik van drones. Controleer daarom nauwkeurig de officiële voorschriften van de Federal Aviation Office voordat je aan je reis begint.

 Duitsland bestaat uit grote, dichtbevolkte steden en veel gebouwen. Dit moet je er echter niet van weerhouden om dit fantastische land met je drone te bezoeken. Duitsland heeft namelijk ook een reeks nationale parken met een verbluffend landschap dat achter de steden schuilt. Het is dus de moeite waard om hier de reis te maken om te zien wat de wereld te bieden heeft, mocht de regelgeving het toelaten.

4. NOORWEGEN

De laatste stop op je lijstje brengt je naar Noorwegen en misschien is dit wel het beste land om te bezoeken met een drone. Hier kun je genieten van het natuurverschijnsel: Het noorderlicht tussen een net zo adembenemend landschap. 

Net als de regelgeving van andere landen, heeft Noorwegen ook beperkingen met betrekking tot hoeveel je drone mag wegen. Hoe hoog je drone kan vliegen en waar het mag vliegen. Drone Traveler geeft wat aanwijzingen over hoe je een drone in Noorwegen moet besturen, maar voor de zekerheid moet je ook contact opnemen met de Civil Aviation Authority Norway om ervoor te zorgen dat je geen regels overtreedt.