010 Web Fotografie
Image default
Bruidsfotografie

Beginnen met fotografie

Wanneer je je eerste spiegelreflexcamera hebt aangeschaft en dan ook klaar bent om te beginnen met fotografie, is het dan ook erg belangrijk dat je begint met het globaal doorlezen van de handleiding van je camera. Je komt op deze manier snel in aanraking met alle specifieke opties die je spiegelreflex jou te bieden heeft. Zorg er dan, wanneer je aan het doorlezen bent, wel voor dat je je camera bij de hand houdt om meteen te ondervinden hoe de specificaties werken. Ook moet je er rekening mee houden dat wanneer je de handleiding leest, alles wel veel makkelijker zal lijken dan het werkelijk zal zijn. Zo zal je er rekening mee moeten houden dat je een aantal instellingen moeten gaan veranderen om de perfecte foto te krijgen.

Het is slim om, voordat je aan een basiscursus fotografie begint, allereerst een aantal objecten of verschillende situaties op beeld te zetten, zodat je wat kunt oefenen. Je kunt daarbij de techniek uit je handleiding gaan gebruiken, zodat je deze beter gaat beheersen en deze tijdens de basiscursus al in de praktijk kunt gebruiken. Je zult zo de technieken beter gaan onthouden. Op het moment dat je de fotografie helemaal onder de knie hebt, moet je er rekening mee houden dat de opgestelde compositie wel goed in de lens te zien komt.

Op het moment dat je weet hoe je wilt dat het beeld eruit gaat zien, moet je er wel voor zorgen de objecten die je gekozen hebt ook daadwerkelijk uit het beeld springen. Op deze manier hoef je niet veel aan fotobewerking te doen, omdat de daadwerkelijke foto al mooi moet zijn. Ook moet je ervoor zorgen dat je niet afgeleid zult worden door de andere objecten die op de foto moeten komen te staan. Je zou eventueel dichterbij je compositie te gaan staan, zodat je zeker weet dat je de perfecte foto krijgt.

 

http://www.beeldacademy.nl