010 Web Fotografie
Image default
Tweewielers

E-scooter kopen in de elektrische scooter shop? Lees dit eerst!

 

Wordt het tijd om je oude 4-takt te vervangen door een 3000 Watt e-scooter? Of heb je nooit eerder een scooter gehad en ben je nu eindelijk toe aan een leuke scooter voor woon-werkverkeer? Dan ga je direct naar de elektrische scooter shop en dan … dan weet je het niet meer… Welk merk, welk model en welke accessoires heb je nodig? Op deze pagina onthullen we de geheimen van de scooterspeciaalzaak die jij moet weten.

 

Wat kun je kopen in een elektrische scooter shop?

In een elektrische scooter shop kun je elektrische scooters kopen, dat is niet zo ingewikkeld natuurlijk. Maar dan begint het pas. Hoeveel Watt moet de motor zijn, welke accu capaciteit is voldoende om te rijden zonder halverwege te stranden? En moet je extra’s bestellen of is de standaard uitrusting voldoende? Hier zijn de antwoorden op de meeste gestelde vragen:

 

1. Welk vermogen voor een e-scooter?

De meeste e-scooters met blauw of geel kenteken die je in een elektrische scooter shop kunt kopen hebben een vermogen tussen 750 en 3000 Watt. Dat is nogal een verschil, wat merk je daarvan tijdens het rijden? Het totaal gewicht speelt een belangrijke rol. Een zwaarder model heeft meer vermogen nodig. Op een Puch stijl Goccia GEV1000 is 1000 Watt voldoende om soepel mee te rijden. Als je echter een Vespa stijl Doohan Gelato koopt dan ligt hier een 3000 Watt elektromotor in. Dit is niet alleen een veel zwaarder model, je rijdt er ook vlotter mee. Niet sneller want de topsnelheid is begrensd op 25 of 45 km/u maar bij het verkeerslicht merk je zeker het verschil. Of dat van belang is zal per persoon verschillend zijn. Meer wattage, meer power dus.

 

2. Welke accu voor een e-scooter?

In een elektrische scooter shop zal een scooter standaard uitgerust zijn met een accu die je thuis op kunt laden. Je kunt in de technische specificaties kijken naar het aantal Milliampère maar nog belangrijker is de actieradius. Dit varieert standaard van pakweg 50 kilometer tot 150 kilometer op één lading. Als je in echo-stand rijdt dan kun je flink wat extra kilometers maken, als je een sportieve rijstijl hebt dan is wat extra capaciteit geen overbodige luxe.

 

Er zijn e-scooters met een vaste accu, dit geldt met name voor de budget scooters. Er zijn ook modellen met uitneembare accu, je kunt dan direct laden op de acculader zonder dat de scooter in de buurt is. Er zijn ook een aantal modellen op de markt met ruimte voor twee accu’s. Dan verdubbel je de actieradius maar je houdt minder bergruimte over. Dit is ideaal voor bezorgscooters. Je zult merken dat een grotere actieradius de prijs omhoog drijft, goede accu technologie is helaas niet goedkoop. Maar laden voor een paar centen per keer ten opzichte van benzine tanken scheelt enorm veel. Hoe meer je rijdt hoe goedkoper e-scooters zijn.

 

3. Welke accessoires voor een e-scooter?

Over het algemeen zijn e-scooters in de elektrische scooter shop standaard al zeer compleet uitgerust. Per model zijn er meerdere opties die je kunt bijbestellen. Denk aan een windscherm, hoog of laag. Er zijn modellen met optionele handverwarming in de handvatten of een alarminstallatie. Staat je scooter vaak buiten? Dan is een hoes geen overbodige luxe. Parkeer je op plekken zonder toezicht? Kies dan voor een alarminstallatie. Kijk per model in de elektrische scooter shop welke accessoires leverbaar zijn. Je kunt soms direct kiezen voor een accu met meer capaciteit, dan hoef je later niet een extra batterij te bestellen.

 

4. Welke modellen e-scooters zijn er?

Naast de bekende modellen komen er steeds meer specials op de markt. Zo kun je in de elektrische scooter shop nog steeds kiezen voor een retro scooter zoals de Vespa, een budget brommer zoals die van Goccia. Je komt ook ‘chopper’ modellen tegen zoals de Cafecruiser. De grenzen tussen motorfietsen, brommers en fietsen worden steeds onduidelijker met hybride modellen zoals fatbikes en pedelecs. Kijk in de webshop voor alle modellen en kenmerken. Is twee wielen niet genoeg voor je? Scootmobielen zijn allang niet alleen voor mensen met een beperking, kijk ook eens naar de modellen op drie wielen.

 

5. Welke prijzen voor e-scooters?

Alles is duurder geworden, ook scooters. Er was een tijd dat je een Killerbee retro scooter kon kopen voor minder dan 1000 euro, nu betaal je 2000 euro of meer voor een elektrische scooter van dit merk. Budget merken zijn niet zo budget als vroeger, de kwaliteit is wel beter geworden. Een elektromotor met accu maakt de prijs bij aankoop hoger maar dit verdien je weer terug bij iedere keer laden in plaats van tanken. De onderhoudskosten liggen doorgaans ook lager. De prijzen beginnen nu bij pakweg 1500 euro en lopen tot 5000 euro voor de luxere merken en modellen. Ze zijn de investering waard, toch liggen de prijzen gemiddeld genomen een stuk hoger dan vroeger. Je kunt daarom in de elektrische scooter shop kiezen om de kosten te spreiden. Kies voor 3 maanden zonder rente met IN3 of over een langere periode met een leasecontract.

 

Bekijk het in de elektrische scooter shop

Nu heb je de basisinformatie om beter te weg te vinden in de elektrische scooter shop. Kijk per model naar de opties en overweeg om er een onderhoudscontract bij af te sluiten. Dan kun je lang en zorgeloos genieten van jouw nieuwe e-scooter.