010 Web Fotografie
Image default
Bedrijfsfotografie

Tips voor het perfecte verslag

Als student zijnde komt het vast veel voor dat je verslagen moet schijven. Naarmate je het meer doet, zal het steeds makkelijker worden. Toch moet je ergens beginnen en is het in het begin lastig om de opbouw onder de knie te krijgen. Op internet staan er genoeg voorbeelden, maar vaak is het zo dat deze net niet van toepassing zijn op jouw opdracht, of ze zijn veel te uitgebreid. Hierdoor raak je gemakkelijk in de war en weet je niet meer wat er nou allemaal in moet. In dit artikel lees je hoe je een professioneel verslag opbouwt. 

Allereerst is het belangrijk om de basisdingen alvast op een rijtje te zetten. Een mooi, maar professioneel voorblad, een Word inhoudsopgave, een Word bronnenlijst en ruimte voor eventuele bijlagen. Het is belangrijk dat de inhoudsopgave en de bronnenlijst van Word zijn, want ze zijn makkelijk bij te houden, erg overzichtelijk en ze zien er strak uit. Hierna is het belangrijk om je hoofdstukken logisch in te delen. Doe dit op een manier waarop alles in elkaar overloopt en goed op elkaar aansluit. De meeste docenten vinden het erg belangrijk dat je verhaal lekker loopt. 

Als het eenmaal tijd is om je verslag te schrijven, is het belangrijk dat je al je bronnen gelijk in de tekst zet nadat je ze gebruikt. Als je dit niet doet is er een risico dat je de bronnen vergeet en ze niet meer in je tekst kan zetten. Zorg ook dat je je niet doodstaart op spelfouten en dergelijke. Print je verslag uit met een tht printer of een dod printer en laat iemand anders er even naar kijken. Als je je verslag al zo vaak hebt gelezen, zal je een stuk makkelijker over spelfouten heen kijken. Maak je ook niet te druk over de verslagen. Het wordt steeds makkelijker. 

http://www.kba-metronic.nl