010 Web Fotografie
Image default
Bedrijfsfotografie

Uitbesteden scheelt veel tijd

Een zelfstandige ondernemer in de CAO bouw heeft vaak meer administratie dan gewenst. Het vervelende van de administratie is dat het geen enkele waarde toevoegt aan de klant, maar wel veel werk met zich meebrengt. Veel ondernemers in de bouw vinden deze administratie ook helemaal niet leuk en willen daar graag zo snel mogelijk van af.  

Een deel van de administratie kun je uitbesteden aan de boekhouder. Alle inkoop facturen en alle verkoopfacturen kan de boekhouder verwerken zodat jij als ondernemer dit allemaal niet meer hoeft te doen en je kunt focussen op de dingen die je graag doet. Een bedrijf is meestal het gezondste als ze zich bezig kan houden met de dingen waar ze goed in is. Zo is het beter voor een bedrijf in de bouwsector om zich alleen bezig te houden met hun corebusiness.  

Naast de administratie is er ook veel regelgeving rondom personeel. Er zijn weinig CAO’s zo vervelend als die van de bouw sector. Een zelfstandig ondernemer heeft helemaal geen tijd om zich met personeelszaken bezig te houden. De afspraak tussen hem en het personeelslid moet genoeg zijn om het personeelslid te kunnen laten werken. Toch is veel van deze regelgeving verplicht. Het kan daarom veel toevoegen voor een zelfstandig ondernemer als deze consultant HR aanvraagt. Een HR consultant kan over veel personeelszaken advies geven, zodat een zelfstandig ondernemer beter in staat is om zich met zijn kernactiviteiten bezig te houden. 

Uitbesteden kost wel wat geld, omdat de mensen waar alles aan uit wordt besteed ook moeten leven. Toch brengt uitbesteden per saldo waarschijnlijk meer op omdat deze dingen niet meer door jou zelf moeten worden gedaan. Een zelfstandig ondernemer kan daardoor andere dingen doen die meer renderen. Het is in ieder geval zeker dat er meer overzicht in een bedrijf komt wanneer alle bijzaken worden uitbesteed. 

http://www.cbbs.nl/