010 Web Fotografie
Image default
Bedrijven

Wat is een interieurstylist

Een interieurstylist houdt zich bezig met verschillende aspecten van woningen, gebouwen en de ruimtes die zich erin bevinden. Alles wat zich in een binnenruimte bevindt en te maken heeft met de inrichting, de stijl, de kleuren, de materialen, het licht, de ruimte-indeling, de functie en nog veel meer daar houdt een interieurstylist zich mee bezig. Het doel van een interieurstylist is om de leef en/of werkomgeving te ontwerpen en te zorgen voor een sfeervolle inrichting. De ruimtes kunnen zijn van een woning, een kantoor, een winkel, en andere ruimtes. Een interieurstylist moet dus over veel verschillende ruimtes verstand hebben en een ontwerp kunnen maken. Een interieurarchitect of een binnenhuisarchitect is hetzelfde als een interieurstylist. Een voorbeeld hiervan is het bedrijf Conceptual.

Wat leert een interieurstylist

Een Interieurstylist wordt opgeleid als materiaal en kleurspecialist. Ook heb je uitstekend inzicht en gevoel in sferen en de esthetiek. Daarbij houdt je rekening met de trends en andere invloeden die meespelen in de omgeving. Het allerbelangrijkste is dat een interieurstylist als bijvoorbeeld conceptual erg creatief is. Verder kijk je naar de klanten. Wat vinden hun mooi en wat spreekt hun aan. Je klanten zijn alles bepalend, want zij moeten het uiteindelijk mooi vinden en er tevreden mee zijn. De persoonlijkheid van de klant speelt daarom ook een rol. Zodra je meer weet kan je je inleven in de situatie en is het veel makkelijker om het juiste idee te bedenken.

Wat doet een interieurstylist

Wat een interieurstylist doet is in een hele korte uitleg al duidelijk. Een interieurstylist is iemand die moet zorgen voor een nieuwe herindeling van de woning/ruimte. De inrichting moet sfeervol zijn, moet goed van kleurgebruik zijn, de stijl, de type meubels moeten synchroon zijn, het materiaalgebruik moet erbij passen en de verlichting moet goed afgestemd zijn.

Conceptual inschakelen

Een interieurstylist inschakelen helpt bij een goed afgestemd meubilair te creëren. Waar je als klant op moet letten is het type stylist dat je inhuurt. Vaak hebben stylisten toch wel hun eigen voorkeuren en smaken en zijn ergens op gespecialiseerd. Bij conceptual is het bijvoorbeeld heel belangrijk dat je meubilair ervoor zorgt dat je in contact komt met anderen zonder de privacy te schenden.

https://conceptualfurniture.com/nl/