010 Web Fotografie
Image default
Bedrijfsfotografie

Osmose water voor de glazenwasser.

Ramen wassen is een professioneel vak.

Wanneer de ramen boven uw tweede verdieping gewassen moeten worden, zal een professionele glazenwasser daar geen ladder voor gebruiken. Het is volgens de ARBO wet vanaf 1 juli 2004 niet meer toegestaan op die hoogte met een ladder te werken. Daarvoor in de plaats zal hij een lange steel met borstel gebruiken en maakt daarbij gebruik van osmose water. Door deze manier van werken zullen uw ramen schoner worden dan ooit tevoren.

Het voordeel van een osmose systeem.

Een professionele glazenwasser zal gebruik maken van een osmose systeem waardoor hij verzekerd is dat de ramen, als ze gewassen zijn, zeer schoon zijn. In normaal water zitten mineralen, zouten, bacteriën en kalk. Wanneer de ramen met gewoon kraanwater zijn gewassen, blijven de resten op de ramen. Zodra de ramen opgedroogd zijn ziet u kleine kringetjes op de ramen. Dat is niet de bedoeling van ramen wassen. Door het gebruik van osmose water zullen er geen resten op de ramen achterblijven, omdat alles uit het water is uitgefilterd.

Een watertank 1000 liter gebruiken.

Een glazenwasser kan moeilijk iedere keer om een emmertje water vragen bij wie hij de ramen wast. Ook loopt hij het risico dat hij klachten krijgt wanneer hij de ramen met kraanwater wast. Dat komt omdat de resten uit het kraanwater op de ramen opdragen. Ze zullen er niet mooi schoon uitzien. Om dat te voorkomen zal het zelf een watertank 1000 liter bijhebben die met osmose water gevuld is. Een watertank 1000 liter is gemakkelijk voor langdurig gebruik.

Het gebruik van osmosewater.

Door op grotere hoogte de ramen te wassen met een uitschuifbare telescoopsteel, waarop een borstel in bevestigd, wordt het water over het raam verdeelt. Door middel van een slang wordt het osmosewater langs de steel omhoog gepompt. Tijdens het borstelen van de ramen wordt constant osmosewater toegevoerd. Omdat tijdens het wassen het osmosewater een verbinding aangaat met het vuil zal het tijdens het wassen samen met het osmosewater van het raam vallen. Door gebruik te maken van een watertank 1000 liter kunnen er heel wat ramen gewassen worden, voordat de tank opnieuw gevuld moet worden.

Gerelateerde artikelen

Meer flexibiliteit in de aanschaf van een achteruitrijcamera

Kies ook voor een 12 groepenkast van topkwaliteit tegen een scherpe prijs

Fotograaf Zwolle