010 Web Fotografie
Image default
Product fotografie

Uniek tuinhuis in Zweedse stijl

Als je ooit een bezoek aan Zweden brengt, herken je gelijk de houten huizen, houten tuinhuizen en houten blokhutten. De Zweden weten als geen ander hoe houten oppervlakten bewerkt moeten worden met verf van kwaliteit. De eeuwenoude traditie zet zich nog altijd voort, waardoor er inmiddels een ruim aanbod is aan houtverfkleuren en houtverfeffecten. Zie jij ook graag zo’n Zweeds landschap ontstaan in jouw achtertuin? Dan wordt het tijd om het tuinhuis een likje verf te geven volgens het recept van Moose Färg.

Leuk om te weten is dat het originele, Zweedse recept voor houtverf bestond uit tarwemeel, roggemeel, lijnolie en water. Wanneer je dit door elkaar roerde en even liet koken, ontstond een natuurlijk aardpigment dat zich tot conserverende houtverf vormde. De kleur van deze houtverf was voornamelijk rood of zwart en deed mat aan. Moose Färg heeft zich daarom gespecialiseerd in het ontwikkelen van houtverf en heeft dit recept geoptimaliseerd voor binnen en buiten verven.

Het hout verven voor buiten met Moose Färg gaat gemakkelijk en snel. Belangrijk hierbij is dat de ondergrond van te voren opgeschuurd is, omdat dit een mooier resultaat op levert. Bovendien bereik je een mooi scandinavisch design wanneer je de houtverf in twee lagen aanbrengt. Kies er wel voor om op een zonnige dag te gaan schilderen en ook dat het de rest van de week droog blijft, want de verflaag wordt aangetast wanneer er een bui valt. Dit wil je uiteraard voorkomen, dus houd het weerbericht goed in de gaten. Zou je graag nog meer handige tips willen ontvangen over het verven van jouw houten (tuin)huis om een echt Zweeds design te creëren? Neem dan snel een kijkje op de site van Moose Färg en laat je verrassen door de handige foefjes voor het verven van houten oppervlaktes.

 

https://www.moosefarg.nl/

Gerelateerde artikelen

Laat jouw website bouwen door Edit4U

4 Leuke drone vakanties in Europa

Ga voorbereid op vakantie met de camper